Duhovna obnova za PMI

Duhovna obnova za PMI

Subota, 25. 2. 2012.

SPLIT, MEJAŠI: Ovog lijepog, toplog zimskog dana, kao Prijatelji Malog Isusa okupili smo se na duhovnu obnovu u župnoj crkviSvetog Spasana Mejašima. Bilo nas je svih uzrasta, odraslih i dječice. Sv. Misu predvodio je don Ante Mateljan u koncelebraciji sa župnikom don Anđelkom Dukićem i kapelanom don Mihaelom Jelavićem. 


U razmatranju prije Sv. Mise, kao i u propovijedi, čuli smo kako se Gospa ukazala dječici u Fatimi te da po Njenom zagovoru i molitvama upućenim toj dječici i dan danas u krunici molimo zaziv: "Isuse blaga i ponizna srca učini srca naša po srcu svome". Ta molitva koju je danas spomenuo i svećenik u propovijedi, bila je ona ista koju sam još kao mala čula i naučila od svoje drage bake.

Neka nam Njegov primjer i ova molitva budu u pameti svakog dana kad se susrećemo sa razno raznim situacijama koje su ponekad i neugodne, kao i kušnjama na koje nailazimo u životu i da ne odgovaramo na napade i provokacije, nego zamolimo Isusa da omekša srca onih koji nam priječe ići Putem, a nama da snage i otvorene oči kako bi u svakome čovjeku vidili Njega.

Molimo i Srce Marijino da Ona kao Majka svima onima koji nas vode u ovome svijetu podari blagost i ljubav kakvu Ona ima prema svima nama.

Marija Majić

  Vijesti - Sve