Misionar don Velimir Tomić u samostanu “Egipat”

Misionar don Velimir Tomić u samostanu “Egipat”

Petak, 6. 7. 2012.

SARAJEVO: U popodnevnim satima 6. srpnja 2012. godine misionar iz Tanzanije don Velimir Tomić, svećenik Mostarsko-Duvanjske biskupije, posjetio je samostan Egipat. U samostan ga je dopratio don Ivan Štironja – nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH.


Sa sestrama i djecom Stadlerova dječjeg doma Egipat najprije su proslavili svetu misu koju je predvodio don Velimir Tomić uz koncelebraciju don Ivana Štironje. Na početku misnog slavlja don Velimir je izrazio zahvalnost malim misionarima – djeci Stadlerova dječjeg doma Egipat – i sestrama za ljubav i dobrotu koju iskazuju crnoj braći u Tanzaniji. Prisjetio se dana provedenih u Sarajevu tijekom studija teologije. Na kraju je potaknuo sve da svim žarom šire Radosnu Vijest. 

Dok nam je misionar don Velimir predslavio Euharistijsko slavlje  imali smo osjećaj kao da smo u misijama. Tom osjećaju je pripomoglo to što je pokoja riječ bila na svahili – službenom jeziku Tanzanije. Na kraju mise don Velimir i don Ivan su izmolili Oče naš na svahili jeziku, na kojemu smo primile i blagoslov.

Na kraju misnog slavlja don Ivan je zahvalio djeci i sestrama za molitve kojima prate naše misionare. Prije polaska misionar don Velimir pohvalio je ljubav i brigu sestara za djecu Stadlerova dječjeg doma Egipat, te je dodao da i u Tanzaniji ima ostavljene djece, a ima i sirotišta. Stoga je pozvao sestre da dođu u Tanzaniji, jer i djeca u Tanzaniji trebaju sestre.

  Vijesti - Sve