Hodočašće u sarajevsku katedralu

Hodočašće u sarajevsku katedralu

Ponedjeljak, 9. 7. 2012.

GROMILJAK: Povodom Stadlerovog dana 8. srpnja hodočastili su vjernici i Prijatelji Maloga Isusa iz župe Gromiljak u sarajevsku katedralu na grob sluge Božjega Josipa Stadlera, a hodočašće je organizirala s. Marinela Zeko. Cijeli autobus hodočasnika, njih 50, putem su slavili Boga radosna srca krunicom i pjesmama. Među hodočasnicima bio je gosp. Jedinko Pušić, koji je toga vrućeg srpanjskog dana hodočastio čak pješice iz Gromiljaka u sarajevsku katedralu s nakanom, da sluga Božji Josip Stadler bude što prije proglašen blaženim i svetim.


Svetu misu u 18 sati predvodio je mons. Pavo Jurišić, postulator kauze sluge Božjega Josipa Stadlera. Na početku misnog slavlja mons. Jurišić je srdačno pozdravio sve štovatelje sluge Božjega Josipa Stadler, posebno je pozdravio hodočasnike iz Gromiljaka i gosp. Pušića koji je hodočastio pješice. U svojoj propovjedi postulator je protumačio misna nedjeljna čitanja, te je istakao kreposti sluge Božjega Stadlera. Osim hodočasnika iz Gromiljaka, na Svetoj misi bio je i veći broj sestara Služavki Maloga Isusa iz Sarajeva i Gromiljaka, na čelu s njihovom provincijskom glavaricom s. Admiratom Lučić, te djeca iz Stadlerova dječjeg doma Egipat, za koje se skrbe sestre Služavke Maloga Isusa. Liturgiju su uzveličali sudjelovanjem u misnim čitanjima, molitvi vjernika i skladnim pjevanjem hodočasnici, uz sudjelovanje i ostalih nazočnih vjernika u katedrali.

Na svršetku Svete mise svi su hodočasnici, na čelu s predsjedateljem misnog slavlja, izmolili na grobu sluge Božjega Stadlera molitvu Oče naš i primili blagoslov. Obilježavanje Stadlerova dana bilo je zaista divna prilika Bogu zahvaljivati za divna djela koja je izveo po sluzi svome nadbiskupu Stadleru.

T. P.

  Vijesti - Sve