Pohod apostolskog nuncija generalnoj kući

Pohod apostolskog nuncija generalnoj kući

Srijeda, 11. 7. 2012.

ZABREB: Na blagdan sv. Benedikta, Vrhovnu upravu Družbe sestara Služavki Maloga Isusa pohodio je novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D'Errico u pratnji svojih najbližih suradnika. Slavio je euharistijsko misno slavlje u kućnoj kapelici malog Isusa.


U svojoj propovijedi nuncij D'Errico uputio nam je poticajne misli nadahnute slavljem blagdana sv. Benedikta i karizmom prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera.

Apostolski nuncij je želio na početku svog mandata u Republici Hrvatskoj pohoditi našu zajednicu i pozvati nas da u našem nastojanju živimo karizmu malenosti koju smo primile od Utemeljitelja i životom budemo poticaj svima da traže Boga na što nas posebno potiče papa Benedikt XVI.

U pastirskoj službi nuncij je za svog voditelja izabrao Duha Svetoga a dolaskom u Bosnu i Hercegovinu za svog drugog zaštitnika izabrao je Slugu Božjega Josipa Stadlera, komu se posebno moli i čiji je svetački lik upoznao za vrijeme svoga djelovanja u Sarajevu.

Potaknuo je sestre da po primjeru svoga Utemeljitelja služe Kristu u licima najpotrebnijih u društvu. Da mole za Crkvu, za nova duhovna zvanja, za Njegovo poslanje u Hrvatskoj.

Nakon misnog slavlja zadržao se sa sestrama u srdačnom razgovoru kod obiteljskog stola.

  Vijesti - Sve