Mladi iz župe Imena Marijina sudjelovali na prvom Nadbiskupijskom križnom putu u Rami

Mladi iz župe Imena Marijina sudjelovali na prvom Nadbiskupijskom križnom putu u Rami

Nedelja, 7. 4. 2019.

U subotu, 06. travnja, u župi Uznesenja Marijina u Rami na Šćitu u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i uz podršku Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, pod geslom „S mladima donijeti evanđelje svima“, održan je Nadbiskupijski križni put mladih na kojem je sudjelovalo preko 600 mladih iz župa Vrhbosanske nadbiskupije.

Među tim mladima našla su se i tri predstavnika župe Imena Marijina iz Gromiljaka: Tea Pavlović, Ivan Jurković i Karlo Biletić, koji su svoj dojam ovog događaja opisali ovako:
„Posjeta samostanu, križni put, misa te posjet muzeju, samo je samo našeg iskustva. Svetu misu je predslavio mons. dr. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski, zajedno sa ostalim svećenicima. Mladi iz raznih župa su čitali molitvu vjernika i prinosili darove za euharistijsko slavlje: kruh, vino, vodu... Nakon svete mise imali smo slobodno vrijeme i priliku da čujemo nešto o povijesti samostana. Posjeta Rami je bila jako lijepo iskustvo za nas. Dobili smo priliku da na ovaj način osnažimo našu vjeru, da naučimo više voljeti Boga, sebe i sve ljude oko nas. Gdje god da odem, sa sobom odnesem nešto novo, dio je današnje propovijedi biskupa Sudara, koji nam je u propovijedi također rekao: Danas sa sobom ponesite ljubav prema sebi, Bogu i svim ljudima oko sebe, jer to nas čini pravim vjernicima i sličnima Isusu. Onaj tko se preda Isusu, ne treba se bojati budućnosti. Isus traži samo suradnju. Može se biti sretan i u ovoj zemlji naših pradjedova, ona nije siromašna, nisu ovo najgora vremena, nego smo mi siromašni, slabi u vjeri, mlaki u ljubavi.“
            Nakon euharistijskog slavlja i ručka, mladi su imali priliku poslušati zanimljivosti o povijesti ramskog kraja, obići Etnografski muzej Franjevačkog samostana, Umjetničku galeriju kao i „galeriju na otvorenome“, potom uživati u druženju, prelijepom ramskom krajoliku i pogledu na Ramsko jezero, obilasku područja oko samostana, upoznavanju i susretima sa mladima iz drugih župa. Neka ovo iskustvo urodi plodom vjere, nade i ljubavi u srcu svakog sudionika.
s.j
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve