Nada u osjetljivost društva

Nada u osjetljivost društva

Subota, 7. 11. 2020.

Uoči obilježavanja Stadlerovog dana 7. studenog 2020. nakon večernje sv. mise u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu animatorice PMI Sandra i Gabrijela uz vodstvo sestre Marte Vunak upriličile su susret sa gospodinom Milom Mrvljem.

Njegovo izlaganje bilo je emotivni prikaz života čovjeka koje je spletom negativnih okolnosti bio odbačen od obitelji, prijatelja i u konačnici, od cijelog društva.

Stekao je status beskućnika – životni put obespravljena čovjeka, lišena svih elementarnih potreba. Njegov mukotrpan put poniženja i patnji uz praštanje, ljubav i vjeru, pretvorio se je u nevjerojatan uzlet ptice Fenix iz pepela.

Sam je osnovao Udrugu za pomoć beskućnicima „Fajter“ i postao glavnim urednikom istoimenog časopisa koji izdaje u sklopu te Udruge.

Udruga danas broji oko dvjestotinjak volontera koji svojim srcem, ne očekujući materijalnu nagradu, pomažu beskućnicima na području našega glavnog grada.

Na kraju njegovog potresnog izlaganja naše su mu animatorice predale 41 paket vitamina i 49 paketa lijekova, 120 komada jednokratnih i višekratnih maski koje su sakupili članovi PMI i naši župljani.

Imajmo nadu da naša kultura življenja postane volontiranje kao izvor zadovoljstva i sreće.

Živio Mali Isus!
Jasna Boić
PMI, župa sv. Ivan Krstitelj, Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve