Održan susret sestara Pročelnica i  članica Povjerenstava provincije BZ BDM

Održan susret sestara Pročelnica i članica Povjerenstava provincije BZ BDM

Subota, 15. 6. 2019.

U provincijalnoj kući Egipat u Sarajevu,  15. lipnja 2019. godine održan je susret sestra Pročelnica i članica Povjerenstava provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, sestara Služavki Maloga Isusa

Dvadeset sestara u zajedništvu s provincijskom glavaricom – s. Maria-Anom Kustura razmišljalo je o djelovanju Provincije u protekloj godini, te stvaralo planove i programe važnih pastoralno-karizmatskih aktivnosti u narednoj 2020. godini.
Ključna tema promišljanja bila su nova zvanja u Družbi sestara Služavki Maloga Isusa i Provinciji BZ BDM.  Sestre osjete nedostatak novih snaga u apostolsko-karizmatskom djelovanju. Provincijska glavarica s. Maria-Ana Kustura pozvala je sestre da molitvom, svetošću života i apostolsko-karizmatskom djelovanjem budu svijetli primjer mladima u služenju Bogu, Crkvi i svim ljudima u nevolji.
Susret je završio u 12  sati sa euharistijskim slavljem u kapelici samostana Egipat, kojim je predsjedao vlč. Marko Stanušić. Nakon euharistijskog zajedništva nastavljeno je druženje kod obiteljskog stola.
s. M. Kristina Adžamić 
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve