Otvorenje misijske izložbe

Otvorenje misijske izložbe

Petak, 21. 10. 2016.

Sestre Služavke malog Isusa i PMI u samostanu „Antunovac“ u Zagrebu i ove godine su organizirali prodajnu izložbu u sklopu misijske aktivnosti pod geslom „Imaj srce za srce djeteta.“ Prihod je namijenjen misijskoj postaji na Haitiju.


Svečanost otvorenja započela je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Novoj Vesi programom koji su pripremili mladi župljani, a liturgiju su animirali mladi „Glas srca“ iz Vođinaca.

Prisutne je pozdravila s. M. Petra Marjanović provincijska glavarica i predstavila je misiju za koju je namijenjen ovogodišnji dar. Napomenula je važnost sudjelovanja u misijskom poslanju na svaki način i najavila otvorenje misijske izložbe u samostanu preko puta crkve. Sestre i na taj način pomažu misionarski rad.

Predvoditelj misnog slavlja je bio vlč. Ante Šiško koji je svojedobno i sam bio misionar na Madagaskaru uz suslavitelje vlč. Alojzija Žlebečića župnika i mons. Nedjeljka Pintarića. Mladi su svojim nastupom evocirali način prenošenja Radosne vijesti na sve kontinente i dočarali naslov misijske djelatnosti.

U propovjedi je središnje mjesto zauzeo život misionara Ante na Madagaskaru. Koliko je dao tim ljudima toliko je više od njih primio pozitivnog iskustva življenja u bijedi i vjeri. Naučio je od djece prepoznati radost u dijeljenju. Što mi darujemo od srca, tako nam bude i blagoslovljeno. Pozvani smo donositi ljudima Božju nježnost i milosrđe i biti evangelizatori. Misionari su svjetlo u mraku neznanja i nemoći, ispružena ruka nade da dijele kruh, da bude više kruha i nade.

Nakon mise vjernici su se okupili u samostanskom izložbenom prostoru, gdje je pjesmom i molitvom otvorena ovogodišnja misijska izložba – Imaj srce za srce djeteta.

  Vijesti - Sve