Slavlje zavjeta

Slavlje zavjeta

Subota, 14. 8. 2010.

ZAGREB: Dan uoči Velike Gospe, 14. kolovoza 2010. u samostanu Betlehem na Kraljevcu u Zagrebu upriličeno je slavlje zahvale za redovničke zavjete, polaganje doživotnih i privremenih zavjeta, primanja redovničkog odijela te ulaska u prvu godinu novicijata. Za 50 godina u redovništvu Bogu je zahvalila s. M. Rufina Šimatić, a za 25 godina života u redovništvu s. M. Bernardica Galović i s. M. Ivanka Lukšić. Svoj doživotni DA Gospodinu po redovničkim zavjetima izrekla je s. M. Jasmina Kokotić. Privremene zavjete su obnovile s. M. Rebeka Gačić i s. M. Suzana Barčan. Redovničko odijelo je primila s. M. Martina Vugrinec, a postulantica Ana Vunak je ušla u prvu godinu novicijata i uzela novo redovničko ime s. M. Marta.


Misno slavlje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji s većim brojem svećenika. On se u svojoj propovijedi osvrnuo na tekst proroka Jeremije, naglasivši kako nas je Gospodin pozvao i šalje nas tamo gdje smo potrebne kako bismo govorile Njegove riječi. Evo, u usta tvoja stavljam riječi svoje (Jr 1, 9b). Biti prorok nije bilo lako ni u Jeremijino vrijeme, a nije lako ni danas, ali to je uzak put na koji smo pozvane i koji vodi u Kraljevstvo Božje. Na početku sv. Mise sve prisutne je pozdravila s. M. Irena Olujević, zamjenica Časne Majke, obrativši se s nekoliko prigodnih riječi svečaricama i prisutnim roditeljima svečarica. Redovničke zavjete sestre su položile pred provincijalkom zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina s. M. Katarinom Penić-Sirak. Misno slavlje su svojim pjevanjem uzveličale sestre i kandidatice pod ravnanjem s. M. Tihane Strancarić. Bilo je to uistinu slavlje svih prisutnih, kako je naglasio biskup Huzjak, jer svatko od prisutnih imao je razloga za slavlje i zahvalu dragom Bogu.

Nakon sv. mise slavlje se nastavilo u sestarskoj blagovaonici svečanim ručkom, koji je protekao u vedrom raspoloženju. S. M. Katarina Penić-Sirak zahvalila je biskupu Vjekoslavu Huzjaku što je predvodio misno slavlje i čestitala svim svečaricama.

Zahvaljujemo Malom Isusu na svim primljenim milostima toga dana i molimo da predanje naših sestara po zavjetima bude na dobrobit naše Provincije, naše Družbe i čitave svete Crkve.

  Vijesti - Sve