Zavjeti sestara

Zavjeti sestara

Subota, 14. 8. 2010.


GROMILJAK: Uoči svetkovine Velike Gospe sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM proslavile su u "Kući Navještenja" u Gromiljaku zavjete i jubileje svojih sestara: zlatni jubilej, 50. obljetnicu zavjeta s. Hermine Lozančić, srebreni jubilej, 25. obljetnicu zavjeta s. Anđe Vranješ i s. Tereza Dokić i obnovu zavjeta s. Ane Uložnik i s. Marine Perić. Također je radosni događaj za zajednicu bio ulazak u drugu godinu novicijata i primanje redovničkog odijela s. Stane Matić.


Neposredna priprava za svečanost zavjeta bile su duhovne vježbe, koje je u Gromiljaku predvodio Fr. Anto Gavrić, provincijal hrvatske dominikanske provincije iz Zagreba. Slavlje je započelo svečanom svetom misom, što ju je u samostanskoj kapeli predvodio vlč. dr. Pavo Jurišić, postulator kauze sluge Božjega Josipa Stadlera, Utemeljitelja Družbe, u koncelebraciji s mons. Jean-Pierre Brardom, koji je za vrijeme rata u BiH bio francuski vojni kapelan u Sarajevu. Predvoditelj misnog slavlja u svojoj je propovijedi istakao uzvišenu ženu blaženu Djevicu Mariju i pozvao sestre zavjetovanice da je svojim životom i predanjem nasljeduju. Čestitao je svakoj sestri svečarici ponaosob zavjete i jubileje i zaželio im da svojim životom budu čvrsti korijeni Družbe. Potakao ih je da uvijek u tome nasljeduju svoga oca Utemeljitelja, koji je tako nježno štovao blaženu Djevicu Mariju i molio njezin zagovor. Sestre su u molitvama vjernika molile za redovnička zvanja, sve sestre i cjelokupno poslanje, a posebno su zahvalile za 120. godina postojanja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa i prinijele su na prikazni dar Gospodinu 120. crvenih ruža. Sestarski zbor pod ravnanjem s. Marinele Zeko uzveličao je svečanost euharistijskog slavlja.

Zavjete je primila vrhovna glavarica Družbe, s. Maria Ana Kustura, u prisutnosti provincijalne glavarice s. Marine Piljić. Pri svršetku svete mise vrhovna poglavarica uputila je čestitke sestrama svečaricama i svima zahvalila koji su došli da podjele zajedništvo događaja.

Radosno slavlje se nastavilo kod obiteljskog stola, u zajedništvu sa sestrama slavljenicama, njihovim roditeljima i brojnom rodbinom, te prijateljima Družbe. Provincijalna glavarica s. Marina Piljić, svima je uputila srdačnu dobrodošlicu, posebno časnoj majci s. Maria-Ani i voditelju misnog slavlja vlč. Pavi, koji je tog dana u jutarnjim satima stigao iz daleke Australije. Sestrama slavljenicama je čestitala zavjete i jubileje i svima zahvalila za nazočnost i dobročinstva duhovna i materijalna kojima daruju našu zajednicu.

  Vijesti - Sve