Dječji ljetni kamp

Dječji ljetni kamp

Četvrtak, 12. 8. 2010.

VITEZ: Ovogodišnji dječji kamp, peti po redu, održan je u samostanu sv. Josipa od 10. do 12. kolovoza pod motom: "Kamp prijateljstva i radosti". Na kampu je sudjelovalo 105-ero djece od prvoga do osmog razreda. I ove godine su nam u pomoć došli naši prijatelji iz Italije, na čelu s don Flavijem Masottijem, župnikom svete Marije iz Boro Panigalea, (Bologna), sa deset mladih njegovih župljana. Ovdje su im se pridružili Prijatelji Maloga Isusa kao animatori iz Viteza. Bez njih bi bilo vrlo teško organizirati ove dana kampa, koji je zaista zahtjevan i važno je da se dobro odradi.


Svaki dan je započinjao molitvom, nakon koje je slijedio scenski prikaz prema priči umišljenoga kralja i njegove samodopadnosti, te njegova odnosa pre-ma svojim bližnjima. Ova je priča povezana s biblijskim tekstom o bogatašu koji je gradio velike žitnice u koje bi sakupio svoje blago. (usp. Lk 13-21..) Priča se kroz sva tri dana nastavlja u scenskom prikazivanju. Nakon to-ga su slijedile različite igre.

Poslijepodnevni rad odvijao se u radionicama. Budući je bilo puno djece, podijeljena su u pet skupina. Dok su se jedna igrala s glinamolom, druga su pravila nakit, treća privjeske, četvrta ukrase za olovke, dok je peta radionica prešala papir i bojila ga. Radost se osjetila na sve strane.

Svaki dan smo završili zajedničkom svetom misom, što ju je u kapeli samostana za sve sudionike kampa predvodio don Flavio, uputivši prigodnu homiliju.

Velika je bila dječja radost i sreća, a također i njihovih roditelja. Svaki održani kamp veliki je poticaj da se ovo nastavi za djecu koja u ovim ljetnim danima trebaju sadržaje prikladne njihovoj dobi. Zato su ovi kampovi pravo bogatstvo.

  Vijesti - Sve