Stadlerov dan u Pitomači

Stadlerov dan u Pitomači

Četvrtak, 8. 10. 2020.

Nakon formativnog susreta animatora zagrebačke provincije, nakon dugo vremena zajedničkog neokupljanja zbog nastale situacije oko pandemije COVID 19, sastali smo se na zajednički katehetski susret kako bismo u novu pastoralnu godinu krenuli zauzetije i duhovno budniji. Posebno nam je veselje bilo što je na susretu bio s nama novi župnik vlč. Siniša Preiner.

Jedan od plodova susreta je i dogovor o cjelodnevnom klanjanju u župnoj crkvi svakog 8.-og u mjesecu. Dogovorili smo da ćemo unaprijed napraviti raspored kako bi uvijek netko od članova Društva Prijatelja Malog Isusa bio u crkvi i bdio u molitvi, a ostali župljani mogu se pridružiti kako i kada budu htjeli.

S tim našim novim molitvenim apostolatom krenuli smo 8. listopada. Presveti Sakrament bio je izložen od jutarnje do večernje sv. mise. Po današnjem evanđelju tražili smo, kucali, iskali da se dobri Bog smiluje svijetu koji trpi od posljedica pandemije, molili smo za proglašenje blaženim i svetim sl. B. Josipa Stadlera, za nova duhovna zvanja osobito sestara Služavki maloga Isusa i na mnoge druge nakane. 

PMI - Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve