U župi Prozor započele kateheze za mlade

U župi Prozor započele kateheze za mlade

Subota, 22. 2. 2020.

U subotu 22. veljače četrdesetak mladih župe Presvetog Srca Isusova u Prozoru okupilo se na prvi susret kateheze u vidu priprave za susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati u Zagrebu 9. i 10. svibnja.

Tema susreta bila je „Svadba u Kani“  prvu katehezu održao je prozorski župnik i dekan preč. Marko Tomić.

Okupljeni mladi promišljali su o osobnom doživljaju rečenice Što god vam rekne, učinite…“ što je ujedno i moto ovog susreta. Predavač je kroz evanđeoski tekst „svadba u Kani…“ Iv, 2. 1-10. Približio bitno obilježje ovog evanđeoskog teksta u konkretnom životu „Što god vam rekne, učinite. Tko govori? Tko čini? U kojoj smo ulozi? Naglašen je Isusov odnos prema čovjeku.

I naš odnos prema Isusu. Župnik je mladima naglasio jasan cilj kome želimo usmjeriti svoje ciljeve.

Na ovom susretu mladima je također pojašnjen logo ovog susreta i druge informacije koje su vezane za ovaj susret.

Planirano je svaki tjedan susret za mlade kako bi mogli odslušati svih deset kateheza koje su predviđene. Mlade će kroz kateheze osim župnika voditi i vjeroučitelji župe Prozor prof. Željana Jozić, prof. Snježana Škarica, prof. Marinko  Rumbočić, kapelan vlč. Stipica Lešić i s. Marinela Zeko vjeroučiteljica.

Nadamo se da ćemo ovim katehezama mladima približiti važnost ovog susreta kao duhovnu podlogu i njihovu osobnu izgradnju.

s. Marinela Zeko

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve