U Prisoju proslavljen Stadlerov 173. rođendan

U Prisoju proslavljen Stadlerov 173. rođendan

Nedelja, 24. 1. 2016.

Sestre Služavke Maloga Isusa iz Gromiljaka posjetile su u nedjelju 24. siječnja 2016. župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju i s vjernicima te župe, na čelu sa župnikom don Ivanom Bebekom, proslavile 173. obljetnicu rođenja i krštenja sluge Božjega nadbiskupa Stadlera.


Slavlje je započelo svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio prisojački župnik don Ivan Bebek, uz koncelebraciju don Ante Kutleše – voditelja katoličke misije Reutlingen, Metzingen i Tübingen. Tijekom misnog slavlja pjevala je Etno skupina „Čuvarice“ iz Rame, koja je po završetku svete mise upriličila prigodni koncert. O vrlinama sluge Božjega nadbiskupa Stadlera vjernicima je progovorila s. Ljilja Marinčić, koja ga je predstavila kao uzor za nasljedovanje. Istaknula je Stadlerovu ljubav prema Bosni, Hrvatima i Katoličkoj Crkvi kao i njegovu izvrsnost i odlučnost koje je pokazao tijekom školovanja te vrlo rano usvajanje obiteljskih vrlina unatoč tomu što je već s 11 godini ostao bez roditelja. Vjernike je pozvala da se mole kako bi im od Boga isprosio vrline svojstvene njihovom životu i karakteru. Pozvala je sve da slijede one koji su Isusa vjerno slijedili, kao što i Stadlerove duhovne kćeri – sestre Služavke Maloga Isusa – slijede njegovu skrb i ljubav za siromahe. Nakon s. Ljilje o Stadleru je progovorio don Ante Kutleša. Činilo se da vjernici „upijaju“ svaku riječ o Stadleru. Nakon misnog slavlja prišlo je par vjernika i kazalo kako im je Stadler postao vrlo blizu. Rekli su kako im je žao da su do sada premalo poznavali slugu Božjega nadbiskupa Stadlera čijim se životom mogu nadahnuti kako djeca, tako i odrasli.

Na koncu misnog slavlja vjernicima se obratila s. Danica Bilić, te im zahvalila za veliki doprinos kojeg su dali misijskoj prodajnoj izložbi za Haiti. Potom je don Ivan Bebek zahvalio sestrama na prisutnosti i blizini njemu, mladima i župljanima. Zahvalio je i Etno skupini „Čuvarice“ koje su nakon mise održale svoj koncert.

s.LjM

  Vijesti - Sve