Prijatelj malenih Petak, 26. 1. 2018.

Živio Mali Isus!
Dragi Prijatelji Maloga Isusa!

Naš hod kroz ovu građansku i liturgijsku godinu živjeli smo u zahvalnosti srca za svako dobro primljeno iz Očevih milosrdnih ruku. Na poseban način povijest stoljetnog služenja sestara Služavki Maloga Isusa Isusovoj najmanjoj braći i sestrama u gradu Zagrebu i Omišu ispisala je u "Božjoj knjizi" nebrojena djela ljubavi, dobrote, milosrđa. Na tom stoljetnom putu služenja svoju ruku pomoćnicu pružali ste našoj Družbi više od dvadeset godina upravo vi Prijatelji Maloga Isusa. Dok svoju zahvalnost poniznim i prepunim srcem upravljamo Ocu nebeskomu, zahvaljujemo i vama što ste se odazvali Božjem glasu i prihvatili njegov zov služenja u Društvu Prijatelja Maloga Isusa. Kad se skupe bratska i sestrinska srca na istom putu služenja, moguće je doći do većeg broja onih kojima smo poslani i zbog kojih nas je Božja providnost pozvala u ovaj svijet. To je neprocjenjiv Božji dar u Crkvi i za Crkvu o čemu nam svjedoče ispisane stranice ovog Biltena. Čitajući novi bilten Prijatelj malenih koji je izišao kao dvobroj u ovoj godini, osvjedočit ćemo se svi o našem zajedničkom hodu u službi Maloga Isusa. Što drugo reći, nego zajedno smo slavili Boga i služili najpotrebnijima. Naš zajednički hod u službi Maloga Isusa i naše zajedništvo i dalje nadahnjujmo na Evanđelju, na primjeru prve kršćanke zajednice i svjetlom primjeru služenja najpotrebnijima sluge Božjega Josipa Stadlera.

Dragi Prijatelji Maloga Isusa! Sve što činimo, činimo samo u imenu Gospodina Isusa Krista, u zajedništvu Duha Svetoga koji je prvi pokretač svakog dobrog djela. Oganj ljubavi koji je zapalio u nama Duh Sveti po sv. sakramentima i sv. zavjetima nosimo na sve četiri strane svijeta. Snagom Evanđelja nosimo plodove Duha Svetoga svima s kojima se susrećemo u našoj svakodnevnici i onima koji očekuju našu blizinu i pomoć. U tom duhu živimo nadolazeće božićne blagdane.

Urednica 


ISSN 1331-8942

PRIJATELJ MALENIH: Informativni bilten Prijatelja Maloga Isusa, br. 1 i 2/2017. (47, 48), Zagreb, lipanj, studeni 2017., God XXIII.

Izdavač:
Vrhovna uprava Družbe Sestara Služavki Malog Isusa
10000 Zagreb, Naumovac 12

Odgovara: s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica

Uredila: s. Ana Marija Kesten Uredničko vijeće: s. Dolores Brkić, s. Emanuela Pečnik, s. Marina Perić

 
Kliknite ovdje za veći prikaz  
  Naša izdanja - Sve