“Betlehemske zvijezde” Ponedjeljak, 5. 1. 2015.

Stigla nam je još jedna nova godina, a na samom njezinom početku i svetkovina Bogojavljenja, kojom 6. siječnja slavimo objavu Boga čovječanstvu u ljudskom liku, u osobi Isusa Krista.


Kao i prijašnjih godina, po završetku dječje Svete mise, okupili su se u prostorijama župnoga dvora članovi dječje skupine Prijatelja Maloga Isusa, ministranti i nekolicina nas mladih. Na licima djece jasno se moglo iščitati uzbuđenje i radost zbog sudjelovanja u još jednoj u nizu župnih karitativnih akcija. Naime, oni u pratnji odraslih, na Bogojavljenje kao Pjevači Betlehemske zvijezde, pjesmom su prolazili ulicama župe prikupljajući novčane priloge za djecu u misijama. Uz pomoć sestre Emanuele, te nekoliko majki i očeva, djeca su brzo i spretno obukla kostime likova Bogojavljenja, te se podijelila u skupine. Bila su tu Tri Kralja: Gašpar, Melkior i Baltazar, ali i Anđeli i Zvijezde. Svaka, od ukupno četiri skupine, pošla je radosno u svojemu smjeru. Prva je u zadatak imala obići Stari, a druga Novi Retkovec. Treća je obilazila Čulinec, dok je četvrta skupina, u velikoj želji da pjesma njezina srca obiđe prostor cijele župe,došla do samog njezinog kraja - Južne ulice. Hladnoća toga svetoga jutra nije djecu omela u njihovoj plemenitoj nakani. Hrabro i odvažno koračali su ulicama, prenoseći poruke ljubavi, blagoslova i mira. I dok su neki ljudi sve samo promatrali kroz prozore svojih kuća, drugi su izlazili iz svojih dvorišta, pridruživali se pjesmi, te radosno otvarali vrata pozivajući u toplinu svojih domova. Razgaljeni ljepotom poruka i božićnih pjesama otvorili su i svoja srca te darovali svoje priloge za one kojima je najpotrebnije. U povratku kućama naši su pjevači bili već pomalo iscrpljeni i umorni, ali i ono što je važnije: bili su radosna i ispunjena srca! 


U nadi možemo reći da ovo nije bila samo još jedna uspješno provedena akcija, nego i veliko djelo ljubavi, komadić našega poslanja na ovome svijetu i stepenica više u našoj izgradnji u vjeri i ljubavi na putu do vječnog spasenja. Neka je Njemu na slavu!

  Vijesti - Sve