Blagovijest u Metkoviću Nedelja, 2. 4. 2017.

" Molim te, Bože, podaj mi srce ponizno da više ne gledam s visoka oko sebe, nego da budem sluga tvoj u svakom pogledu " (Stadler)

23.03.2017.- prvi dan priprave započeli smo  okupljanjem naših članova na zajedničkom klanjanju pred Presvetim Oltarskim sakramentom u samostanskoj kapeli. 


U tišini te male kapelice, koja je odisala Duhom Presvetim, predvođeni meditacijom animatorica i časnih sestara o začeću i životu Maloga Isusa, razmišljali smo o tajnama neizmjerne Božje ljubavi. Iz  te tajne počinje i naš hod prema Malom Isusu. Tijekom priprave drugoga dana molili smo Marijin križni put i razmišljali s njom sve do Golgote. To su bili dani njene agonije i trpljenja, a ona je to dostojanstveno i tiho proživljavala te postala svima nama dostojan primjer  kako živjeti našu svakodnevnicu u ovom užurbanom svijetu.

Na glavnoj proslavi na sam blagdan Blagovijesti naša kapela je bila prepuna PMI-a i podupiratelja. Na samom početku, s. Marijana je pozdravila sve okupljene vjernike, čestitala blagdan članovima naše velike obitelji i započela Devetnicu Malome Isusu. Svi smo gromoglasno molili i pjevali, radost Duha Svetoga bila je prisutna među nama. I Marijina radost je izvirala poput stručka procvalih ruža. Svečanu sv. misu koja je uslijedila predslavio  je don Ivan Štironja, župnik iz Studenaca. U uvodnom pozdravu rekao nam je da moramo biti pravi sljedbenici Maloga Isusa (a ne samo prijatelji) te Ga svjedočiti na svakom koraku svoga života. U propovijedi svećenik je razmišljao o životu nadbiskupa Stadlera i njegovoj istinskoj ljubavi za Isusa i čovjeka. Posebno nam je naglasio Stadlerovu molitvu riječima: „MOLIM TE, BOŽE, PODAJ MI SRCE PONIZNO DA VIŠE NE GLEDAM S VISOKA OKO SEBE, NEGO DA BUDEM SLUGA TVOJ U SVAKOM POGLEDU“.

Uz pratnju s. Marijane naša članica  Marija (Maja) Jerkovićje otpjevala "Veliča duša moja Gospodina " – ovim melodičnim glasom vinuli smo se do onog svetog trenutka Marijina ushićenja. Vrhunac samog slavlja dosegnuo je svoj potpuni smisao u prikazivanju Kristove žrtve. Na kraju misnog slavlja don Ivan nas je potaknuo da usmjerimo svoja srca na Isusa, na Njegov život, smrt i uskrsnuće, jer jedino tako ćemo moći biti Njegove zrake svjetla, izvor vjere i radosti.

Po završetku svete mise svoje druženje smo nastavili za obiteljskim stolom uz prigodno čašćenje i razgovor, onako kako dolikuje slavljenicima.

Anđela Ilić, PMI

  Vijesti - Sve