Duhovna obnova sestara Služavki Maloga Isusa u Jablanici Nedelja, 28. 2. 2021.

U subotu 27. veljače 2021. godine održana je u župi Bezgrješnog začeća BDM u Jablanici duhovna obnova za sestre Služavke Maloga Isusa. Na duhovnoj je obnovi sudjelovalo 11 sestara iz zajednica u Neumu, Prozoru, Mostaru, te iz zajednici Nadbiskupskog Ordinarijata u Sarajevu i Apostolske Nuncijature.

Sve je započelo molitvom Trećega časa u župnoj dvorani, nakon koje je pročelnica Vijeća za duhovnu baštinu oca Utemeljitelja, duhovnost i trajnu formaciju SMI – s. M. Manda Pršlja izložila predavanje na temu: „Dijete Isus Riječ Tijelom postala – Oblikovanje Služavke Malog Isusa kroz Riječ Božju“. U svom predavanju sestra Manda je najprije progovorila o Dijetu Isusu, koji je glavni lik duhovnosti sestara Služavki Maloga Isusa. Potom je progovorila o ljubavi kojom nas Bog ljubi, a onda o Blaženoj Djevici Mariji, važnosti njezina imena i služenja.

Drugo predavanje je bilo na temu: „Etape Božanskog čitanja“ u kojemu je bilo govora o čitanju, meditiranju i kontempliranju Božje Riječi. Sestre su se zatim kratko osvrnule na predavanja i pohvalile rad Vijeća za duhovnost. Također su promišljale o prvoj i drugoj točki Zaključaka i odluka XVI. redovitog Provincijskog Kapitula, gdje su sestre posvjedočile kako žive karizmu, te se preispitivale što i kako učiniti još više i bolje.

Nakon predavanja sestre su pošle u župnu Crkvu, u kojoj nam je Presveti Oltarski Sakrament izložio župnik župe BZBDM u Jablanici don Marko Šutalo, a tijekom klanjanja bila je mogućnost svete ispovijedi. Don Marko predslavio je svetu Misu i uvodnom dijelu ispričao iskustvo upoznavanja sa sestrama koje je prvi puta bilo 1980. godine, a u propovijedi je posebno istaknuo primjer života sv. Jeronima, kako se on po povratku u Rim počeo „baviti“ Božjom Riječju, prevoditi Sveto Pismo, i tada su ga braća zamrzila i pokušala mu na sve načine učiniti nažao. Ali što su ga više mučili i što je više bila hladnoća ljudska, to je on više stao uz Boga. Don Marko je poželio sestrama da u ovoj godini Božje Riječi u ovom društvu i današnjem svijetu, koji se sve više udaljuje od Boga sjetimo da smo mi pozvani hraniti se Božjom Riječi i udaljiti se od hladnoće koja nas od toga udaljava.

Uslijedilo je zatim druženje kod obiteljskog stola, a nakon toga zahvalne Bogu, organizatorima svega, a nadasve don Marku Šutalu za sve milosti današnjeg dana, sestre su se zadovoljne ovakvim susretom radosno vratile svakodnevnom služenju Malom Isusu. Neka dobri Bog nagradi sve dobročinitelje obiljem svoga blagoslova.

s. M. Nikolina Džavić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve