Duhovna snaga zajeništva kroz dvije trodnevnice Utorak, 14. 2. 2023.

“ Zazovi me u dan tjeskobe: osloboditi ću te , a ti ćeš me slaviti”

Na samom početku tjedna 6. veljače 2023. dogodio se potres u Siriji I Turskoj pa nas je sve skupa snažno potaklo na molitveno i humano djelovanje. Hrvatski Karitas objavio je donacijski broj. Po uputi provincijske pročelnice s. Dolores za Društvo PMI-a,  dobili smo donacijski telefon. Poslano je svim animatorima uz naznaku; “ IMAJ SRCE, pa svaki dan jedna kava i  dvije cigarete manje. Zatim  još  sklopi ruke na pet minuta i pomozi”.


 Idući u susret blagdanu bl. Alojzija Stepinca I Gospe Lurdske započeli smo zajednički nakon sv. Mise posebno još moliti krunicu za nastradale. U tijeku trodnevnice  kad obilježavamo Stadlerov dan 8. u mjesecu, na poseban način smo na molitvenom redovitom susretu molili za bolesne  članove PMI i  njihovih obitelji , naše župljane a posebno za ranjenike u potresu i ratnim područjima Ukraine.Na Stdlerov dan redovito uz molitveni imamo i karitatini dio za potrebne.

 Kroz meditaciju u četvrtak pred Presvetim cijela župa i mi PMI  nadasve smo molili za mir i snagu od Boga za nastradale u potresu. Zajedništvo u molitvi uz potporu jedni drugima ima jaki učinak našeg poslanja.

 Snagom velike nade i vjerom na blagdan bl.Alojzija Stepinca  10. veljače zagovor smo tražili za našu Domovinu, naše obitelji, svećenike, mladež. Bili smo sve dane nazočni  kao da nas nešto treba potaknuti  da budemo kao jedno srce i jedna duša. Pogledali smo prigodne Prezentacije i nastojali podjeliti ih što većem broju ljudi za motivaciju i poticaj. Pokušali smo biti mali apostoli velikog Stepinca kao što smo učinili za Stadlera na 180 rođendan. 

Na sam blagdan Gospe Lurdske 11. veljače 2023. u našem Svetištu Gospe od Pojišana slavljene su tri sv. Mise i bila je podjela Bolesničkog pomazanja. Imali smo “dragovoljni zadatak” da  osim iz obitelji,  pomognemo nemoćnima iz susjestva sudjelovati na sv. Misi  koja je bila u 12 sati te tako i oni mognu primiti sakrament za duhovnu snagu. Nakon sv. Mise molili smo krunicu na čast Bezgriješnog začeća, jer se Marija u Lurdu tako prestavila, za sve bolesne,  zdrastveno osoblje i  sve koji pomažu potrebnima. Bio je to veliki molitveni  tjedan i karitativni( u Ime svih grupa u provinciji pomogli smo dvojici bolesnika). Također smo prikupili  plastične čepove iz više grupa Društva PMI te ih danas preko bolničkog kapelana donirali splitskoj bolnici koja provodi ovu akciju.  Osjećalo se jedno lijepo, radosno i jednostavno  zajedništvo. Veliko je poslanje Društva PRIJATELJA MALOG ISUSA i ovim hodom kroz tjedan želimo potaknuti  svih na ustrajno djelovanje sa srcem.

 Animatori PMI- a, Pojišan - Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve