Petak, 25. 1. 2013.

ZAGREB - STENJEVEC: 25. siječnja 2013. Prijatelji maloga Isusa sa s. Imakulatom Lukač, iz župe Uznesenja BDjM u Stenjevcu imali su duhovnu obnovu. Tema ovog susreta bila je: "Kako prijateljevati s Isusom u Godini vjere". Duh. obnovu vodila je s. Vesna Mateljan. U svom izlaganju osvrnula se na riječi pape Benedikta XVI koji je na postavljeno mu pitanje: Kako možemo najbolje slaviti Godinu vjere? odgovorio: Razgovarajući s Isusom kroz molitvu, osluškujući što nam poručuje u Evanđelju i tražeći ga među potrebitima.


Zato je i ovaj susret imao molitveno meditativni karakter s praktičnim uputama. Svjesni smo težine papinih riječi da se u suvremenom svijetu osjeća duhovno opustošenje. Naši suvremenici žive kao da Boga nema. Što znači život bez Boga? pita se sv. otac. To je prava pustinja, praznina koja se raširila posvuda. Ali, u pustinji se iznova otkriva vrijednost onoga što je bitno za život. Papa upozorava da je u pustinji ovoga svijeta velika žeđ za Bogom i da hodajući pustinjama suvremenog svijeta treba ponijeti samo ono osnovno: Evanđelje i vjeru Crkve, koju nam donosi II vat. Sabor i Katekizam Katoličke Crkve, a Djevica Marija nam treba sjati kao zvijezda vodilja.

U takvoj pustinji trebaju nam ljudi jake vjere koji samim svojim životom pokazuju put k obećanoj zemlji. Jedan od njih bio je i SB Josip Stadler. Njegov primjer pomaže nam iznova otkriti radost vjerovanja i učiniti je djelotvornom kroz svagdanje služenje.

Živeći svakodnevno svoju vjeru moći ćemo je bez straha svjedočiti. Postat ćemo vrata kroz koja će oni koji nemaju dara vjere doći do osobnog susreta s Kristom. To je zadaća PMI u Godini vjere.

  Vijesti - Sve