Duhovno-rekreativni program za djecu u župi Prozor Četvrtak, 17. 9. 2020.

U župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru 12. rujna 2020. održan je duhovno-rekreativni susret za djecu od petog do devetog razreda. U dogovoru sa župnikom preč Markom Tomić dogovoreno je da se djeci na početku školske godine omogući sakrament pomirenja.

U subotu su se djeca radosno okupljala ispred crkve, veseli razgovori i osmijesi ispunili su Trg Sluge Božjega Josipa Stadlera. U 9:30 djeca su pristupila sakramentu pomirenja. U jedanaest sati bila je sveta misa koji su predslavili kapelan vlč. Josip Antukić i vlč. Ljubo Zadrić koji su od jutarnjih sati bili na raspolaganju djeci za sakrament ispovijedi. Liturgijskom slavlju svoj doprinos dao je i dječji zbor pod vodstvom s. Marinele Zeko.

Nakon sakramenta ispovijedi i svečanog misnog slavlja uslijedio je ručak koji je bio organiziran za sve. Iza ručka od 12:30 do 16:30 organizirane su igre koje su animirali djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“. Uslijedio je bogati program. Djelatnici NCM“Ivan Pavao II.“ priuštili su doista djeci i mladima bogati program. U stankama za odmor djeca su uživala u raznim slasticama koje su za njih pripremile vrijedne domaćice.

Osim svećenika, sestre vjeroučiteljice, djelatnika NCM svoj doprinos su dali bogoslovi Josip Papak, Marin Petrović i Prijatelji Maloga Isusa. Ovaj susret završen je željom organizatora i djece da se ovakav susret što prije ponovi. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve