Formativni  susret animatora PMI- a zagrebačke provincije Subota, 7. 11. 2015.

Animatori PMI zagrebačke provincije susreli su se u samostanu „Antunovac“ u Novoj Vesi s ciljem duhovno se pripremiti za jubilarnu Godinu milosrđa i potaknuti članove po župama za zauzeto življenje. Susret se održao u subotu 7. studenog.


Susret je započeo svetom Misom koju je predvodio velečasni Vladimir Kerečeni iz župe sv. Blaža, koji je već u svojoj poticajnoj homiliji dao naslutiti temu našega susreta, koja se odnosila na Godinu milosrđa. Nakon agape, uputili smo se na zajednički rad u dvoranu. Predavanje je započeto geslom Milosrdni kao Otac, a isto je povezano s djelovanjem PMI kojima je i jedna od službi biti milosrdan prema potrebitima. Velečasni Vladimir je u predavanju predstavio logo Jubileja na kojem je prikazana slika Isusa koji na svojim ramenima nosi čovjeka, a svojim probodenim rukama obuhvaća njegove ruke i noge, te nam prikazuje beskrajnu ljubav Boga prema čovjeku. U detaljnom tumačenju svatko od nas primio je pregršt poticaja. Nakon predavanja slijedila su osobna svjedočanstva i susret sa s. Katarinom Penić – Sirak, provincijskom glavaricom, koja nas je obdarila novom knjigom o sluzi Božjemu Josipu Stadleru te nas pozvala da aktivno sudjelujemo u proslavi 125.-te obljetnice postojanja Družbe što će se slaviti u prosincu za zagrebačku provinciju.

U svemu što smo čuli pronašli smo inspiraciju za slaganje ovogodišnjeg poticajnog adventskog listića kojeg smo zajedno osmislili zajedno sa s. Emanuelom. Vjerujem da ćete i vi dragi čitatelji, dragi članovi DPMI-a ove godine u vrijeme adventa provesti vrijeme razmatrajući o logu Jubileja i tako se pripremiti za dolazak Malog Isusa.

Susret je završio s molitvom krunice Božjeg milosrđa, a mi animatori ponijeli smo svojim župama srce ispunjeno koje želimo podijeliti sa svima vama.

Živio Mali Isus- Uvijek u našim srcima.

Antonija Glibo, župa sv. Nikole, Bistra

  Vijesti - Sve