Hodašašče Majci Božjoj Trsatskoj Srijeda, 22. 6. 2022.

U srijedu, 22. lipnja 2022., župa Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Stenjevca, zajedno sa župama kustošijanskog dekanata, hodočastila je Majci Božjoj na Trsat.

Nakon dvije pandemijske godine, predvođeni župnim vikarom vlč. Markom Dominićem i s. M. Imakulatom Lukač, pjesmom i molitvom krunice i litanija, uputili smo se u „hrvatski Nazaret“. Po dolasku u svetište, pozdravili smo Majku Božju zajedničkim ophodom oko oltara s čudotvornom slikom. Potom smo, zajedno s hodočasnicima iz ostalih 30 pristiglih župa, sudjelovali u križnom putu na trsatskoj kalvariji. Prije i nakon križnog puta svi hodočasnici su imali priliku pristupiti sakramentu pomirenja.

Središnje euharistijsko slavlje predvodio je mladomisnik iz župe Travno vlč. Ivan Vujević. U propovijedi na temu evanđelja po Luki (Lk 2, 41-52) na poseban se način dotakao lika Blažene Djevice Marije koja je, sjedinjena u ljubavi s Isusom i u Isusu, u vremenu u kojem je živjela ustrajala usprkos svim poteškoćama i tako svojim primjerom sijala sjeme ljubavi. Vlč. Vujević je istaknuo kako se svijet u doba kada je živjela Sveta Obitelj, nije razlikovao od našeg današnjeg svijeta te smo i mi pozvani živjeti imajuć pred očima svršeni primjer Blažene Djevice Marije. Na kraju euharistijskog slavlja mladomisnik je prisutnima udijelio mladomisnički blagoslov.

Po završetku euharistijskog slavlja, imali smo priliku za privatne pobožnosti i posjet kapeli zavjetnih darova. Mi, Prijatelji Malog Isusa, koji smo hodočastili u velikom broju, pod još snažnim utjecajem slavlja godišnjeg susreta u Samoboru, zahvalili smo Majci Mariji za taj događaj, i u  molitve smo uključili sve Prijatelje Malog Isusa i sestre Služavke Malog Isusa.
Na veliku radost sviju nas, susreli smo se i s duhovnikom PMI-a vlč. Tomislavom Kraljem.

U popodnevnim satima, zahvalni dragom Bogu i Majci Božjoj Trsatskoj na svim dobivenim milostima, molitvom i pjesmom uputili smo se prema Zagrebu.

Anđa Klarić, PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve