Hodočašće Ikone kraljice franjevačke obitelji Nedelja, 16. 10. 2022.

Ikona kraljice Franjevačke obitelji blagoslovljena je 2018. godine u Litvi i započela svoje hodočašće po europskim bratstvima OFS –a  i FRAMa –e. Cilj je jačanje većeg zajedništva u molitvi i povezivanja franjevačke obitelji u Europi. Pripremljena je u pisanom obliku pri organizaciji dočeka i uputa za molitvu i liturgiju. Budući da smo svi na putu, ZA SINODALNU CRKVU ovo nam je bila prilika za zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. 


U svetištu Gospe od Pojišana Ikona je stigla 12. listopada 2022. godine te ostala dva dana. Sa Franjevačkom obitelji nazočili su vjernici župljani i  ostali suradnici župe,  dakle i članovi Društva PMI-a sa pročelnicom. Za  vrijeme molitve , bdijenja osobnog i zajedničkog proživljavala se ona Isusova:“ Gdje je ljubav prijateljstvo, Bog je tamo“. Svima nam je zajedničko poslanje; Nositi radosnu vijest Kristova Evanđelja i ljubav Djevice Marije. Molitvom i drugim kreativnim  oblicima sudjelovali smo sa srcem i radošću.

Naš Mali Isus trebao je u 25. godini postojanja Društva PMI-a pred dvije godine „ krenuti na hodočašće“ kroz tri provincije i bivati u svakoj župi gdje djeluju PMI-a . Zaustavila ga korona…Ali vjerujemo u nastavak.

  s.  M. Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve