Iz života PMI u Bistri Nedelja, 24. 12. 2017.

Kao i svake godine, Prijatelji Maloga Isusa iz Bistre u vrijeme Došašća bili su nosioci različitih projekata u životu svoje župne zajednice, te pokretači akcija u kojima su prikupljali sredstva i konkretne stvari za potrebite naše župe. Već i par dana prije početka Došašća organizirane su radionice za izradu adventskih vjenčića na kojima su sudjelovali i djeca i mladi naše župe. Uz redovite molitvene susrete, PMI iz Bistre predvodili su pobožnosti i euharistijsko klanjanje na trodnevnoj duhovnoj pripravi uoči blagdana sv. Nikole, župnog zaštitnika.


Na prvi dan trodnevnice Prijateljima su se pridružile i sestre Monika i Margaret, te su zajedno s njima sudjelovale u prigodnom programu i posvjedočile svoj poziv prisutnim vjernicima.  Na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM PMI su animirali euharistijsko klanjanje prije mise zornice moleći posebno na nakanu za blagoslov u obiteljima. Kroz radionice izrađivali su krunice, nakit, Božićne aranžmane i pekli kolače koji su se onda ponudili našim župljanima. Napravljene su i jaslice koje su poslane u Samobor na prodajnu izložbu, a PMI su također brinuli i za hodočasnike na župni blagdan te su župniku pomogli ugostiti pedesetak mladih animatora koji su prvi vikend u prosincu bili u našoj župi na svojoj Temeljnoj formaciji. Uza sve to redovito i dalje obilazili su bolesne i nemoćne,  te uz pomoć mladih prikupili potrebne namirnice i podijelili pakete siromašnima.

Prijatelji Maloga Isusa su sva ova događanja popratili i svakodnevnom molitvom krunice prije zornica, a priredili su i molitvu devetnice Božanskom Djetetu Isusu za sve župljane koji žele sudjelovati kako bi se doista Mali Isus mogao roditi u svakom srcu.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve