Listopadski „dar“ Srijeda, 30. 10. 2019.

Već četiri godine, u suradnji s udrugom „Zdenac“, školujemo dječaka Jhona u Ekvadoru i to nam je velika radost. Ove godine smo osobito radosni jer smo, baš u misijskom mjesecu listopadu, dobili još jedno dijete iz Ekvadora kojemu možemo svojim darom uljepšati djetinjstvo. 


Radi se o malom ANGELU GABRIELU QUINATOA JAMI. Ima 5 godina i ide u 1. razred osnovne škole, živi sa roditeljima i troje braće i sestara. Roditelji rade na jednoj plantaži.

Angel voli igrati s braćom nogomet i preskakati konop.

Latacunga u Ekvadoru je područje hladno i teško za život, pretežno se uzgaja krumpir a rijetki imaju domaće životinje. Lokalno stanovništvo oduvijek ima problema sa alkoholizmom koji je jednako raširen među ženama i muškarcima. Najčešća bolest od koje obolijeva stanovništvo je tuberkuloza. 

Poljoprivreda  je glavno zanimanje većine stanovnika, što ih prisiljava da u potrazi za poslom migriraju u grad i na kraju zanemare svoju obitelj ostavivši djecu rodbini ili se braća i sestre čuvaju međusobno. Pothranjenost je također problem jer njihovi običaji i mali resursi ne dozvoljavaju im da imaju jednu uravnoteženu prehranu.  Veliki je postotak nepismenih.  

Obitelji su višečlane, u prosjeku imaju 5 do 10 članova. Djeca dosta rano kreću u školu, sa navršenih 5-6 godina.

Ponosni smo na naša dva kumčeta i drago nam je ovo podijeliti sa svima vama, dragi PMI-a! 

PMI-a, Kloštar Podravski

  Vijesti - Sve