Ljetni kamp sv. Benedikta u Kloštru Podravskom Ponedjeljak, 11. 7. 2022.

Uoči svetkovine sv. Benedikta u župi sv. Benedikta i žalosne Gospe u Kloštru Podravskom, mladi animatori župe uz pomoć s. M. Kristine Maslać (SMI) osmislili su trodnevni ljetni kamp u kojemu su predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci imali mogućnost upoznati lik i djelo svojeg zaštitnika kroz kreativne radionice, igru, pjesmu i ples.

Kamp se održavao u dvorištu župne crkve, a započeo je u petak, 8. srpnja igrokazom o sv. Benediktu kojeg su uprizorili mladi istoimene župe. Potom su uslijedile maštovite igre koje su djeci omogućile na zabavan način upoznati lik i važnost sv. Benedikta u povijesti Crkve. Prvi dan kampa zaključili smo misnim slavljem i euharistijskim klanjanjem koje je predslavio fra Ivan Široki, župnik.

Drugi dan kampa započeli smo kreativnom radionicom otkrivanja ključnih pojmova Benediktova života te zanimljivom igrom ,,Traženje blaga“, nakon čega je uslijedilo misno slavlje u zajedništvu okupljenih župljana.  

Treći dan kampa započeo je euharistijskim slavljem u 10 sati koji se nastavio do 17 sati kvizom o sv. Benediktu nakon čega su uslijedile vodene igre koje su u ovom ljetnom vremenu posebno obradovale najmlađe sudionike. Trodnevni kamp završio je kampiranjem u perivoju župne crkve čime su svi prisutni dočekali svetkovinu svetog Benedikta koja se svečano obilježava 11. srpnja.

Tijekom sudjelovanja na trodnevnom ljetnom kampu, djeca su stekla nova iskustva, zabavila se uz igru, pjesmu i ples, te ono najvažnije: izbliže upoznala zaštitnika svoje župe koji nam svima može biti primjer i poticaj u nasljedovanju Isusa Krista vršeći volju Oca Njegova!

Petra Maslać, animatorica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve