Ljubav Božja prevelika primi pravu put čovjeka Subota, 30. 11. 2019.

U subotu 30. studenog, na blagdan sv. Andrije apostola, Prijatelji Malog Isusa Zagrebačke provincije okupili su se na duhovnoj obnovi u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu. Tema duhovne obnove je bila „Ljubav Božja prevelika, primi pravu put čovjeka“, a vodio ju je fra Danijel Patafta.  


U prijepodnevnim satima Prijatelji Malog Isusa okupljali su se u samostanu te kratko pozdravili i podružili uz kavu i kolačiće, a nakon toga se uputili u samostansku kapelu gdje ih je dočekala i pozdravila s. Petra Marjanović, provincijska glavarica Družbe. Sestra Petra u uvodnom pozdravnom govoru pozdravila je sve prisutne: s. Anđelinu  Perić , s. Mariju Kiš, s. Kristinu Maslać, s. Margaret  Ružman kao i sve prisutne Prijatelje Maloga Isusa te poželjela dobrodošlicu i ugodno proveden cjelokupan dan.  Došavši u kapelu fra Patafta za sam početak duhovne obnove zapjevao je  zaziv Duha Svetoga. Tema prvog nagovora je bila „Otajstvo Božića-veličina u malenome“. 
Fra Patafta je naglasio da nam Mali Isus pokazuje na koji način moramo usmjeravati svoj život i da jedino malen čovjek može biti ponizan. Služiti može jedino čovjek koji je ponizan i malen. Isus je došao služiti. Riječ služiti povezao je  sa Družbom sestara Služavki Maloga Isusa kao i Prijateljima Maloga Isusa. Upravo je to prva zadaća Družbe i Prijatelja Maloga Isusa. 

Nakon prvog nagovora bili su zajednički odjeci prilikom kojih su Prijatelji Maloga Isusa iz različitih župa Zagrebačke provincije posvjedočili o raznim životnim situacija u kojima su se našli. 

Najsvečaniji trenutak, slavljenje euharistije uslijedilo je nakon zajedničkih odjeka. Po završetku euharistije okupili smo se oko zajedničkog stola na ručku u samostanskoj blagovaonici. Ručak je prošao u ugodnom druženju sestara i PMI. U popodnevnim satima uslijedio je drugi nagovor „Otajstvo Božića: Bog nije daleko od nas“.  U drugom nagovoru stavljen je naglasak da je Bog uvijek s nama. Ne vidimo ga, ali ga zato osjećamo. Mi, Prijatelji Malog Isusa, smo tome pokazatelji, služitelji smo u svojim župnim zajednicama. Evanđelje po Luki 22 bio je tekst na koji smo pozvani da ga razmotrimo i obratimo pozornost na njega. 

Sam kraj duhovne obnove završio je na najljepši mogući način, u tišini s Gospodinom, klanjanjem  pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U 16 sati uslijedio je završetak duhovne obnove s blagoslovom, nakon kojeg su se Prijatelji Malog Isusa pod dojmom cjelokupnog dana uputili u svoje župne zajednice iščekujući rođenje malenog Isusa, proslavu blagdana Božića. 

Ines Matoš, PMI Krašić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve