Milosno je s Otkupiteljem zajedno nositi križa Nedelja, 18. 2. 2018.

Kroz dvogodišnju pripremu za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, Društvo Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije na poseban način  mole za obitelji koji prolaze često kroz današnje kalvarije. Korizma je milosno vrijeme pa smo na poseban način u korizmeno vrijeme , prošle Godine očeva i ove Godine majke, hodočastili u župu Uznesenja BDM u Katune – Kreševo  na Kalvarijsko brdo.


Odlučili smo ovom pobožnošću moliti za naše obitelji koji su na jedan način suradnici s Otkupiteljem u svom poslanju. Na susretima Animatora dogovorili smo da ova korizmena pobožnost na Kalvariju u Katunima bude naš redovni projekt. Ove godine na prvu nedjelju Korizme 18. veljače 2018. poslalo nam je nebo kušnju kišnog vremena. Prisjećali smo se prošlogodišnjeg penjanja po brdu i velikog križa kojeg su nosili očevi. Naša Pročelnica s. Dolores Brkić tog jutra na naša pitanja mogućeg odustajanja je kazala : „ Drage moje prijateljice, zamislite što bi bilo da je Isus odustao od križa kojim nas je otkupio…Izvrsna je nama danas ova kušnjica: Evanđelje nam danas kaže kako je Isus kušan u pustinji, pa trebamo i mi biti solidarni. Pobijedimo izazov!“  Vjera nas je ojačala i bili smo nagrađeni predivnom milošću u srcu. Sve se odvijalo u prelijepoj Katunskoj crkvi. Pobožnost križnog puta molili su  PMI- a, očevi i majke  i s. Dolores. Župni zbor koji su i PMI-a, pod vodstvom s. Danke Žaper predvodili su pjevanje kroz svaku postaju. Župnik don Mijo Grozdanić uvodnim mislima i tijekom pobožnosti obogatio nas je svojim nadahnutim meditacijama i riječju koja je bila snažna i nikoga nije ostavila ravnodušna. Uz naš  molitveni poklon očevima i majkama molili smo na razne nakane i potrebe koje smo donijeli u srcu te smo sve stavili na Isusov križ. Kroz organizaciju puta susretali smo današnje  Šimune , Veronike i Josipa iz Arimateje… nazirao se i Pilat, bilo je i bacanja kocke gdje usmjeriti… ali shvatili smo da je to dio križnog puta. Blagoslov je uvijek  tamo gdje je Bog koji je zajedništvo Oca, Sina i Duha svetoga, naglasila nam je naša pročelnica. Divno je bilo zajedništvo na putu križa, svo naše svakodnevlje ovdje predati Isusu da zajedno hodimo do otkupljenja… 

Obogaćeni molitvenim milostima i blagoslovom don Mije, naše vrijedne članice PMI-a iz Katuna priredile su nam s vidnom pažnjom i ljubavlju i tjelesno osvježenje. Gdje je ljubav prijateljstvo, Bog je tamo !  Hodočasnički mozaik tvorili su članovi iz Sutivana, Splita- župe Gospe od Pojišana, sv. Križa, sv. Obitelji, Omiša, Žrnovnice, Dugopolja, Šestanovca i Katuna- Kreševo. Nulta postaja bio je Šimun,   vozač busa Dalmatinac.

 Vesna Mamić i Ljubica Caktaš,  animatorice PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve