Misionarke s Haitija u Vinkovcima Nedelja, 28. 8. 2022.

Župu sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, u nedjelju 28. kolovoza 2022., pohodile su s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik, članice Družbe sestara Služavki Malog Isusa, misionarke s Haitija, koje su sudjelovale na misnom slavlju koje je predvodio vlč. Ante Lučić.

U svome obraćanju, s. Ana najprije je zahvalila župniku i župljanima, na čelu s misijskom skupinom, na dosadašnjoj podršci i pomoći. Zatim je dala kratko svjedočanstvo o životu na Haitiju te o djeci i siromasima za koje brinu. Nakon mise, svoje svjedočanstvo je uz prezentaciju podijelila pred Misijskom skupinom ove župe, koja joj je, uz molitve i dobre želje, pomogla i novčanim darom.

Posjet ovih dviju misionarki potaknuo je župnu misijsku zajednicu na jaču i ustrajniju molitvu za naše misionare i misije širom svijeta. Svojim riječima potaknula ih je s. Ana: „Mi vas sve doživljavamo kao dar Božje providnost, jer bez vaše molitvene i materijalne pomoći ne bismo mogli toliko dobra činiti onima najmanjima i najpotrebitijima.

Za svoga posjeta Vinkovcima, sestre su boravile u našoj zajednici „Marijin dom“, a toplo nedjeljno poslijepodne iskoristile smo za posjet Gradu heroju.  Nakon svih ovih, milošću darovanih susreta možemo smo još jednom zahvalna srca posvjedočiti: „Gle kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti.“

 

s. M. Rebeka Gačić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve