Moj susret sa Isusom u Prvoj sv. Pričesti Utorak, 24. 5. 2016.

 Isus i ja od davno smo dobri prijatelji. Zavolio sam ga kad mi je moja mama pričala o Njemu a ona je članica Društva Prijatelja maloga Isusa. Rekao sam : „mama, i ja sam mali prijatelj Isusov“. Sudjelovao sam sa PMI-a i s. Dolores na hodočašću sluzi božjem Josipu Stadleru u Slavonski Brod i Sarajevo .

 Dugi niz dana i mjeseci jako sam isčekivao susret sa Isusom u mojoj Prvoj sv. Pričesti. 


 Došao je taj dan, 24. travnja 2016. godine u mojoj župi Gospe od Pojišana u Splitu. Rano sam se probudio i bio sam radostan u srcu jer sam čekao odlazak u crkvu na Misu. Crkvu je lijepo uredila cvijećem s. Dolores a vjeronauk nam je držao o. Drago i dobro nas pripremio. Nikada neću zaboraviti taj dan kad sam vidio da pada kiša a ja sretan jer čekam Isusa.  Imao sam mu puno toga reći i moliti. Recitirao sam i pjevao,  ali uzbuđen sam čekao Pričest. I kad sam se pričestio , primio Isusa u svoje malo srce, nemoguće mi je reći koliko sam bio sretan. Puno sam se Isusu zahvalio i kazao mu svoje molitve koje sam nosio u srcu…. Napomenuti ću da sam posebno molio za svećenike i časne.

Zahvalan sam mojim roditeljima koji su mi primjer kako se voli Isus, o. Dragi kapucinu i svim dobrim patrima moje župe, Žarku i Miljenku kao i  župniku iz Radošića  fra Domagoju i don Josipu Mužiću. Oni su mi uz Isusa uzor. Svaki dan idem na sv. Misu i ministriram kod oltara.

                                                                     Ivano Pavle Durdov- prvopričesnik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve