Naši biskupi AD Limina Apostolorum u Rimu Utorak, 20. 11. 2018.

U nedjelju 11. studenog u Papinskom zavodu sv.Jeronima u Rimu, naši biskupi slavili su sv. Misu sa studentima i svećenicima na službi u Rimu. Sv. Misu je predslavio riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić,a propovjedao je Mons.Rogljić šibenski biskup.


Ovaj susret je upriličen prigodom proslave sv. Nikole Tavelića i jesenskog susreta hrvatskih studenata u Rimu. Poslije sv. Mise predstavljen je rimski adresar 2018/2019, god. a ženska klapa „  AMFORA„ iz Dubrovnika održala je kraći koncert.

12. studenoga sv. Misa slavljena je na grobu sv. Petra, predvodio je Mons. Želimir Puljić uz veliki broj naših svećenika, imale smo sreću sudjelovati i mi sestre. Zahvalni Gospodinu za ove milosne dane i vrijeme provedeno sa svojim pastirima, osjećale smo posebnu radost i milost biti na pragu naše sv. vjere, koju su svjedočili i prethodili prvi apostoli. Okupili smo se kao malo stado oko svojih pastira moleći za cijelu crkvu; na poseban način za našu Domovinsku crkvu.sv.Petar jeposvjedočio „Ti si Krist Pomazanik, Sin Boga živoga, kasnije je posvjedočio svojim životom, za Onog Krista kojeg je zatajio, ali i priznao svojim Spasiteljem. Svi mi poput Petra zatajimo Krista u ljubavi, u praštanju drugima u međusobnim odnosima. U srijedu je slavio naš Nadbiskup Marin u Lateranu u kapelici sv. Venancija gdje se čuvaju kosti solinskih i istarskih mučenika.Tu smo se osjećali na svome. Nadbiskup je zorno prikazao povjest ovog zdanja. U petak je slavljena sv. Misa u bazilici sv. Pavla izvan zidina, a predvodio je Mons. Hranić đakovački nadbiskup. Poslije sv. Mise svi smo išli na grob sv. Pavla gdje smo izmolili vjerovanje i molitvu za naše mjesne crkve. Primjer sv. Pavla koji je bio veliki navjestitelj Krista, i nama danas poručuje da novost evanđelja mora proći kroz obraćenje srca. Zadnji dan AD LIMINA završen je slavljen sv. Mise koju je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić. Na kraju sv. Mise postavljena je ploča, u krstionici bazilike, koja je isklesana na glagoljici, na hrvatskom i talijanskom jeziku.

s. Ivana Radman 

Grottaferrata, 20. studenoga  2018.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve