Naši Prijatelji iz Kloštra Podravskog u gostima Utorak, 25. 4. 2023.

U nedjelju, 23. travnja 2023. godine, na predivan i suncem okupan proljetni dan, u posjet su nam došli Prijatelji Malog Isusa iz župe sv. Benedikta i Gospe Žalosne u Kloštru Podravskom, predvođeni s. Kristinom Maslać.

Pozdrav i dobrodošlicu na početku susreta svim okupljenim članovima i simpatizerima uputila je s. Viktorija Predragović izražavajući radost zbog susreta. Također, okupljene je pozdravio i naš župnik vlč. Vinko Tomić blagoslovivši sve okupljene, hranu i vrijedne ruke koje su ju pripremale. Druženje se nastavilo uz ukusni zalogaj, dobru kapljicu i pjesmu.

Prije početka molitvenog susreta, u skrušenosti i tišini iznijeli smo svoje osobne nakane pred Gospodina. Molitveni susret započeo je s molitvom drugog dana Velike devetnice Božiću. U središtu razmišljanja je lik Nazaretske Djevice koja dolazi u pohode svojoj rođakinji Elizabeti noseći u svome krilu začetog Spasitelja. Pred ovim smo se događajem preispitivali i o stanju u našim kućama odnosno obiteljima. Tko nam ulazi u kuću i na koji način? Što nam donosi u obitelj, a što iz nje odnosi? Razmislimo dobro prije nego pustimo nekoga da nam prekorači kućni prag jer on je svetinja. Nije svakome mjesto u našoj obitelji ni za našim obiteljskim stolom. Očistimo sveto obiteljsko tlo od uljeza koji nas onečišćuju. Najvažnija stvar u domu je svetost i vjernost Gospodinu. Ugostimo Mariju u svom domu. Neka ona svojom svetošću bude dio naših misli, života i prostora.
Svečano euharistijsko slavlje predslavio je župni vikar župe sv. Pavla apostola u Retkovcu, vlč. Filip Šešek.
Na kraju susreta, s. Kristina se zahvalila na pozivu koji smo im uputili sa željom da zajedno provedemo ovaj dan, kao i na srdačnom gostoprimstvu.
S mirom u srcu i radošću koja je zračila nakon svete Mise, ispratili smo naše goste i zaželjeli im sretan i blagoslovljen put.

Marijana Subašić,
PMI Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve