Obnovimo duh mladosti Srijeda, 26. 9. 2018.

U nedjelju 20. rujna 2018. u Subotici održan je trinaesti HosanaFest pod motom „obnovimo Duh mladosti. Festival je otvorila  prošlogodišnja pobjednica Marija Perković iz Stutgarta pjesmom „probudi me“. Iza je slijedio nastup samih izvođača njih petnaest  vokalno instrumentalnih sastava koji su zadovoljili kriterij natječaja i na taj način osigurali pravo nastupa na ovom festivalu.

 HosanaFest je duhovni festival, te je tekst pjesama itekako bitan. O nagradi za najbolji tekst odlučivali su teolozi. Oni su odlučili da nagrada za najbolji tekst dobije skladba koju je otpjevao vokalno instrumentalni sastav „Speranza“ iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor. Autor nagrađenog teksta je gosp. Vlado Kudić koji je pjesmu uglazbio. Pjesma nosi naziv „Isuse, daj nam milost…“ Obradu i aranžman pjesme radio je gosp. Josip Vukoja iz Fojnice. Speranzi je ovo prvi nastup na HosanaFestu. Osim mladih iz Prozora iz naše Vrhbosanske nadbiskupije bili su članovi „Novo Nebo“ iz Zenice.
Lijepo je bilo biti sudionikom ove raspjevane mladosti. Pjesma je najbolja molitva kojom možemo slaviti Boga.
Dan prije nastupa na festivalu bila je duhovna obnova za sve sudionike koju je predvodio vlč. Dragan Muharem, župnik iz župe Presvetoga Trojstva u Maloj Bosni. Liturgijsko slavlje glazbom i pjesmom animirali su članovi „novo Nebo.
s. Marinela Zeko
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve