Pokopan Mato Kesten, otac provincijske glavarice sarajevske provincije SMI Petak, 28. 8. 2020.

U popodnevnim satima 24. kolovoza 2020. na mjesnom groblju Brižine, župe Turbe, pokopan je Mato Kesten – otac s. M. Ane Marije Kesten, provincijske glavarice sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća BDM sestara Služavki Maloga Isusa.

Ispraćaj iz kuće i pokopne obrede slavio je domaći župnik vlč. Ivan Butum koji je između ostaloga istaknuo požrtvovnost i pobožnost pokojnog Mate, koji je i u bolesti obavljao prve petke. Misu zadušnicu na groblju Brižine predslavio je dekan travničkog dekanata preč. Marko Mikić uz koncelebraciju petnaestak svećenika. Na misnom slavlju i ispraćaju pokojnog Mate sudjelovao je velik broj sestara Služavki Maloga Isusa, kao i provincijska glavarica sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije s. M. Kata Karadža u pratnji svojih sestara.

Provincijskoj je glavarici i njezinoj obitelji izraze sućuti uputio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, kao i Apostolski Nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto sa savjetnikom Apostolske Nuncijature u BiH Mons. Amaury Medina Blanco. Na koncu misnog slavlja pročitani su njihovi izrazi sućuti, a onda se povorka uputila prema grobu u koji je položeno tijelo pokojnog Mate.

Pokojni je Mato preminuo 23. kolovoza 2020. u 86. godini života nakon duge bolesti ostavivši iza sebe suprugu Katu, te šest sinova i dvije kćeri od kojih je jedna časna sestra Služavka Maloga Isusa. Provincjjska glavarica s. M. Ana Marija Kesten od srca zahvaljuje braći svečenicima, časnim sestrama, rodbini i prijateljima koji su se pridružili ispraćaju njezinog oca na vječni počinak i time iskazali ljubav i poštovanje prema njezinom ocu i cijeloj obitelji.

s. LJ.M.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve