Pomoć beskućnicima i potrebitima Srijeda, 25. 1. 2023.

Na dan rođendana Josipa Stadlera, 24. siječnja 2023., Prijatelji Malog Isusa iz župe sv. Ivana Krstitelja, Nova Ves, donirali su higijenske potrepštine udruzi “Savao” koje su prikupili uz pomoć naših dragih župljana.

Jedna od aktivnosti udruge je izlazak na područje Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu kako bi beskućnicima i potrebitima, uz pomoć volontera, pružili okrijepu u ovim hladnim danima pripremajući za njih tople napitke poput čaja i kave te podijelili odjeću ovisno o primljenim donacijama.

Veseli nas činjenica da smo i mi kao Prijatelji Malog Isusa redoviti sudionici na tim susretima gdje s njima provodimo vrijeme u razgovoru slušajući njihove teške životne priče te im pružamo pokoju toplu riječ utjehe jer i sami smo pozvani pomagati im i na taj način slijediti zamisao i nadahnuće našeg Utemeljitelja, čija su djela plod Providnosti u koju se bezgranično, pouzdano i u potpunosti oslonio.

Pomaganjem potrebitima postajemo kanali Kristove milosti i ispunjeni Njegovom snagom nastavit ćemo i dalje pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Damira Dvojković, animator PMI, Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve