Ponedjeljak, 3. 12. 2012.

Vijeće za PMI zagrebačke regije, svim PMI-ovcima uputilo je prigodni poticaj na način što je niže navedena poruka bila savijena u obliku svijeće kao simbola vjere i svima poslana poštom na kućnu adresu ili je do članova stigla preko animatora.


U ovoj Godini vjere, svim žarom srca svoga odlučno kreni na „adventski put“. Za put se obično pripremimo, nosimo što nam je potrebno. Što ponijeti na ovaj „adventski put“? Spremno srce. Neka i po ovom „adventskom putu“ tvoje srce postane Isusov topli dom.

Što ti je činiti? Kako sl. B. Josip Stadler reče: Imaj srce...!  Srce djetinje prema Bogu, srce majčinsko prema bližnjemu! Srce sudačko prema sebi!

Isus za svoj rođendan uvijek želi samo jedno: bez obzira nas ve, roditi se u srcu svakog čovjeka, u našim srcima, u tvojem srcu. Odabrao je upravo „to“ mjesto jer mu je ondje najljepše.

Osluškuj poticaje Duha Svetoga i nađi načina kako ćeš na ovom „adventskom putu“ otajstvo vjere staviti u svoje središte u svim vidovima: karitativno djelovanje (u kojem Društvo PMI-a na sasvim osobit način ostvaruje svoju svrhu), proučavanje ( osobito Katekizam Katoličke Crkve ), slavljenje ( euharistija -  osobito zornice, osobna i zajednička obiteljska  molitva, čitanje sv. Pisma, molitvena okupljanja u župnoj zajednici – osobito molitveni susreti PMI-a...) i naviještanje kojim ćeš druge dodirnuti istinom i radošću punine Života koju primaš od Krista.

Cilj „adventskog puta“  kao i cijele Godine vjere je »autentično i obnovljeno obraćenje Gospodinu, jedinom Spasitelju svijeta« (Benedikt XVI., Porta fidei 6).

Vjera tek ljubavlju postaje djelotvorna! Zapali svjetlo svojoj dobrotom i odvažno kreni na „adventski put“.

  Vijesti - Sve