Poziv na Misijsku izložbu“ Imaj srce za mene „ Petak, 22. 11. 2019.

 Idući u susret Božićnom otajstvu, Društvo Prijatelja Malog Isusa splitske Provincije  pripremaju prodajnu izložbu za potrebe misija i njihovih siromaha.                                                                                                                                                                                                                                 

Ova izložba već je tradicionalni projekt naših  marljivih vanjskih suradnika Društva PMI-a zajedno sa sestrama voditeljicama, Služavkama maloga Isusa. Potaknuti po uzoru na našeg slugu Božjeg Josipa Stadlera IMATI SRCE  za potrebne, imamo veliki motiv u srcu i angažiranju nahraniti gladne i pomoći našim misionarima. Evanđeoski zakon ljubavi poziva nas na djelotvornu ljubav. Ujedno pri otvorenju izložbe imamo duhovni dar za sve misionare diljem svijeta; Gospinu krunicu( predmole članovi DPMI-a i podupiratelji) i Euharistijsko slavlje koje predslavi kapucin, župnik i gvardijan te ujedno i misionar milosrđa fra Žarko Lučić .

Čitavu predhodnu godinu svi misionari i misionarke među članovima Društva PMI-a imaju svog molitelja kao potporu u radu za Božje kraljevstvo. Na otvorenju ove naredne, ponovno svi nazočni moći će „ uzeti ime“ jednog misionara za slijedeću godinu. Osjetili smo da se mnogi tome raduju. Bogu hvala na ovoj raspoloživosti duhovnog zajedništva i potpore ! SVAKI  OD NAS JE JEDNA MISIJA U SVIJETU, JER JE PLOD LJUBAVI BOŽJE – rekao je papa uz ovogodišnji mjesec misija.

 Početak programa  29. studenog 2019.   u 17 sati  u svetištu Gospe od Pojišana a zatim otvorenje izložbe u 18 sati do 21 sat u župnoj velikoj dvorani“ sv. Leopold“. Slijedeća dva dana u subotu i nedjelju izložba je otvorena od 8 i 30 do 20 i 30 sati.

Svi dragi suradnici i narode Božji, DOBRO DOŠLI ! Neka svima Mali Isus po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera i svih naših Hrvatskih svetaca i blaženika, podari blagoslov u ime svih kojima ćemo ovim projektom ublažiti bol i donijeti radost za Božić.

s. Dolores Brkić, pročelnica DPMI-a, SPLIT

 i gđa. Zrinka Ančić, članica vrh. vijeća DPMI-a

  Vijesti - Sve