Prijatelji Malog Isusa posjetili štićenike i zdravstvene djelatnike Centra za autizam u Zagrebu Nedelja, 11. 2. 2018.

Na Dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske, Prijatelji Malog Isusa župe sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu odlučili su svoje nedjeljno poslijepodne provesti u društvu štićenika i zdravstvenih djelatnika u Centru za autizam u Zagrebu. 


Kao Prijateljima Malog Isusa blagoslov nam je  živjeti život uz svoje najbliže s kojima dijelimo svakodnevne trenutke radosti. Naša ljubav i poštovanje je obostrano. No, postoje i obitelji koje ne dijele takvu radost. Bore se s očajem, tugom, čekanjem po bolnicama, nadom u bolje sutra čija djeca bivaju izolirana i ostavljena na skrb i ljubav roditelja, a kasnije i zdravstvenih centara. To su djeca ljubavi! I mi smo odlučili s njima provesti ovo poslijepodne. Puna srca krenuli smo u Centar za autizam. 

Na vratima Centra dočekali su nas vidno razdragani djelatnici centra iznenađeni našom brojnošću. Sve nas je ispunila toplina. Osmijeh, topli stisak ruke i dobrodošlica, te praćeni znatiželjnim pogledima štićenika koji su se također željeli rukovati i iskazati nam dobrodošlicu, odmah su nas osvojili. Naš novi prijatelj Vedran je i zapjevao, te smo mu se radosno pridružili melodijama božićnog Otajstva. Centrom se prolomila pjesma svih nas, ali i uz pratnju razdraganih djelatnika. 

Ovo poslijepodne u zajedničkom druženju mnogima je značilo puno više nego smo to očekivali, ispunilo nam je srca, dalo poticaj da nastavimo još više živjeti svoj apostolat, a nadasve nas ohrabrilo da budemo i ostanemo zahvalni za svaki dar u svojim obiteljima, zdravi, siti, zbrinuti, a nadasve blagoslovljeni od Gospodina za primljene darove!

Gabrijela Kosović Sviben
Animatorica PMI
Župa sv. Ivana Krstitelja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve