Proslava Stadlerova rođendana po njegovu uzoru Četvrtak, 27. 1. 2022.

U svakodnevlju na različitim razinama obilježavaju se značajni dani i  godišnjice. Pred godinu i dvije pandemija nam je spriječila hodočašće u čudotvorno svetište Praškog Malog Isusa obilježiti i zahvaliti za 25. godina postojanja i djelovanja Društva Prijatelja Malog Isusa. Ipak smo nastojali  zahvaliti za lijepi hodograma Društva PMI na različite načine; molitveno - karitativni susreti,  misijske izložbe, obnove, i posebno molitvena bdijenja… 


A kako ne zahvaliti Velikom Stadleru? Učinio je mnoga djela a živo djelo je Družba Služavki Malog Isusa a po njima postojimo mi Prijatelji Malog Isusa. Naša voditeljica i Pročelnica Društva PMI s. Dolores Brkić predložila  je svim skupinama  kako proslaviti Stadleru 179 rođendan 24. siječnja 2022 godine. Mi na splitskom Pojišanu sudjelovali smo na sv. Misi te imali molitveno- karitativni susret uz poticajni i ohrabrujući razgovor. Uz redovite molitve i nakane na poseban način smo molili za čudesni pronalazak mladića Mateja i snagu njegovim roditeljima.

Sijedeći dan 25. siječnja – Dan Malog Isusa, mi animatori Društva PMI ( Zrinka, Ankica, Meri, Ante)  iz svetišta Gospe od Pojišana sa s. Dolores posjetili smo prihvatilište beskućnika grada Splita i darovali im naš dar srca uz veliku količinu toplih čarapa po onoj evanđeoskoj: odjeni potrebnog…A sluga Božji Stadler zvan Otac siromaha sigurno je bio sretan. Zatim uz sigurnu vožnju animatorice Meri, Zrinka i s. Dolores posjetile su splitski  MAESTRAl  - dom za nezbrinutu djecu. Dobra srca naših članica omogućile su nam pripremiti i darovati djecu slatkišima i raznim lijepim artiklima koja raduju djecu a razveselili smo ih najviše samim našim dolaskom. Rekla nam je naša pročelnica: Evo tako je činio Stadler i prisjetila  nas na dva sirotišta koje je on sagradio u Sarajevu da nitko ne bude napušten. Zato je ostavio sestrama i PMI važan evanđeoski imperativ: IMAJ SRCE! Dok smo osjećali da smo poput Stadlera razveselili bližnje ovim „rođendanskim“ projektom,  posjetili smo i dvije potrebne obitelji. Istog dana rekla nam je s. Dolores: Javila je animatorica Ljubica iz Dugopolja „ rođendansko“ molitveni susret i karitativno darivanje u dvije obitelji u njihovoj župi, zatim s. Amabilis „rođendansku“ pomoć bolesnom članu u Jesenicama… U svim skupina gdje djeluju PMI često se čine dobra djela znana koja potiču druge na dobro srce ali i ona neznana. Međutim ovakav način obilježavanja i slavlja ima poseban značaj i smisao : IMAJ SRCE prijatelju i  razveseli djecu, bližnje, potrebne i bolesne.

Animatori PMI – Pojišan, Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve