Proslava Velike Gospe na Pojišanu  i zaštitnice grada Splita Utorak, 17. 8. 2021.

Poznato marijansko svetište i zavjetna crkva u Splitu je svetište Gospe od Pojišana koje datira još od 1260.godine. U crkvi je čudotvorna slika Gospe od Pojišana koje je zavjetno Gospino  svetište grada Splita i pomoraca koje vode redovnici kapucini.


Ove godine kao  i prethodnih mise su se održavale svaki sat od 6 ujutro do 12 sati. Središnja svečana sv. Misa bila je u 19 sati koju je predvodio nadbiskup Marin Barišić uz koncelebraciju župnika i gvardijana fra Žarka Lučića, provincijala fra Jure Šimića i drugih svećenika. Ove godine Gospa je prošla ulicama grada do katedrale autom i tako se svečano vratila u 18 sati zbog okolnosti koronavirusa…ali ona je naš stijeg i zaštita i u svim okolnostima i nedaćama.

Doprinos u organizaciji slavlja naša s. Dolores Brkić svojim aranžmanima ukrasila je svetište i vanjski oltar gdje je slavljena večernja svečana sv. Misa. Ujedno je organizirala humanitarnu akciju sa suradnicima za siromašnu kapucinsku misiju u Boliviji.

Opširnije o slavlju i propovijed nadbiskupa progledajte opširno izvješće na stranicama splitsko -makarske nadbiskupije uz foto galeriju OVDJE.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve