PROSLAVLJEN PATRON „KUĆE NAVJEŠTENJA“ U GROMILJAKU I PATRON DRUŠTVA PRIJATELJA MALOGA ISUSA Ponedjeljak, 4. 4. 2016.

U pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa primljeno je troje novih članova

Sestre Služavke Maloga Isusa u kući „Kući Naviještenja“ u Gromiljaku proslavile su, 4. travnja 2016. zaštitnika svojega samostana – Naviještenje Gospodinovo ili Blagovijest. Svečano Misno slavlje predvodio je mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.


Osim domaće šestočlane sestarske zajednice, na Euharistijskom slavlju sudjelovale su i sestre iz samostana u Vitezu i Sarajevu na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić, kao i vjernici župe i Prijatelji Maloga Isusa.

U svojoj propovijedi mons. Ivo progovorio je o Božjoj blizini izraelskom narodu, ali i o „tvrdoći šije“ tj. neposlušnosti izabranog naroda. Dodao je da se Bog, u svojoj božanskoj ljubavi, udomio u svom narodu unatoč tvrdoći srca toga istog naroda. Istaknuo je da je upravo Blagovijest svetkovina kojom slavimo udomljenje Sina Božjega ne samo u izraelskom narodu nego u čovječanstvu uopće jer je postao „nama u svemu jednak osim u grijehu“.

Govoreći o otvorenosti srca Blažene Djevice Marije da čuje i posluša anđeoski navještaj te u svoje srce i pod svoje srce primi Sina Božjega, mons. Ivo je istaknuo važnost poslušnosti Božjoj riječi i Božjim zapovijedima te spremnosti da se uvijek čini dobro. Istaknuo je da je najvažnije u životu svakog vjernika slušati Božji glas i vršiti volju Božju te, poput Isusa, „ proći ovom zemljom čineći dobro“. „Ako i mi budemo slušali Isusa, ići ćemo sigurno putem dobra, putem spasenja“, kazao je mons. Ivo te pozvao da u poslušnosti nasljeduju Blaženu Djevicu Mariju odgovarajući uvijek poput nje na Božje poticaje: Neka mi bude po tvojoj riječi! .

Nakon propovijedi primljeno je troje novih članova u pripravništvo Društva Prijatelja Maloga Isusa pred s. Marinom Perić, pročelnice povjerenstva DPMi koji su se od 1.-3.travnja duhovno pripremali za slavlje blagdana Blagovjesti i patrona Društva PMI

Neka nas zagovara Blažena Djevica Marija kako bismo bili pozorni slušatelji i vršitelji Božje Riječi!

(M.P.)

  Vijesti - Sve