Proslavljena misijska nedjelja u župi Gromiljak Nedelja, 20. 10. 2013.

20. listopada u župi Imena Marijina u Gromiljaku proslavili smo Svjetski dan misija. Cijeli tjedan pripremali smo se za obilježavanje Misijske nedjelje katehezama za osnovnu školu od prvog do osmog razreda, molitvom, te nadahnutim razmišljanjima o misijskom poslanju zahvaljujući materijalima i katehezama koje smo dobili iz Misijske središnjice.


U misijskom tjednu podijeljeno je oko 350 misijskih kasica djeci i u trgovinama. Odlučili smo svoje priloge skupljati do Božića.

Ovom prigodom i crkva je bila posebno uređena osobito mi se dojmio prostor ispred oltara. Bojama su bili dočarani svi kontinenti ispred kojeg se nalazila kućica napravljena od misijskih kasica. Ova godina vjere još više nas je potaknula na veće razmišljanje kako pomoći onima koji su u materijalnoj neimaštini.

Za vrijeme svete mise vjeroučenici zajedno sa s. Marinelom Zeko pripremili su igrokaz „Ruže svete male Terezije“. Naši glumci toliko su bili uvjerljivi da su izmamili i poneku suzu u crkvi.

Župnik don. Marko Perić okupljenim vjernicima približio je poruku Evanđelja i pročitao poruku svetog Oca Franje za ovu prigodu. Istaknuo je važnost molitve za misionare i nova misijska zvanja  te da svoja srca ne zatvaramo pred potrebnima.

Pjevanje za vrijeme svete mise animirao je Don Jakov Kajinić duhovnik u Travničkom sjemeništu koji je imao duhovne vježbe za djevojke u kući Naviještenja.

Mia Biletić  

  Vijesti - Sve