Srcem za misionare i njihove siromahe Ponedjeljak, 3. 12. 2018.

Društvo Prijatelja Maloga Isusa (DPMI-a) splitske provincije pripremili su trodnevnu prodajnu izložbu za potrebe misija i njihovih siromaha. Sve se odvijalo u velikoj dvorani ” Sv. Leopold”  u prostorijama samostana Gospe od Pojišana u Splitu od 30.studenog do 2. prosinca 2018. godine. Organizacijom ovog već  tradicionalnog projekta, koodinirala je  s. Dolores Brkić, pročelnica DPMI-a splitske provincije.


Otvaranju izložbe prethodio je duhovni program za sve misionare i misonarke diljem svijeta u koji je  prigodnim riječima uvela  s. Dolores. Naglasila je kako je bitno uvijek činiti dobro te imati srca za Isusovu najmanju braću te molitvom jačati rad i snagu misionarima koji su u posebnoj službi  širenja Isusova djela; svih dovesti Isusu I spasenju. Slijedila je molitva misijske krunice koju su predvodili članovi DPMI-a a pročelnica meditacije otajstva. Glazbeni dio animirao je pjevanjem i sviranjem na orguljama  prof.  Ivan Bošnjak, također aktivni član Društva PMI-a. Euharistijsko slavlje predslavio je  kapucin fra Žarko Lučić, gvardijan i župnik svetišta na Pojišanu. Poticajnim riječima potaknuo je i ohrabrio nazočne te blagoslovio smisao  ovog projekta naglasivši Evanđeoski zakon ljubavi. Naglasio je i pojasnio misionarsku ulogu Crkve i svakog osobno. Prije završnog blagoslova s. Dolores zahvalila je župniku fra Žarku na rasploživosti prostora za izložbu i slavlju svete Mise. Zatim je u ime misionara Bolivije, Tanzanije i Haitija zahvalila svim članovima DPMI-a, suradnicima i podupirateljima   koji su “imali srce” po uzoru  gesla sluge Božjeg Josipa Stadlera. Svojim  prigodnim rukotvorinama, domaćim proizvodima, voćem i povrćem, uljem, te raznim kreativnim ukrasima, sudjelovali su članovi Društva  sa sestrama iz župa: Katuni- Kreševo, Šestanovac, Jesenice, Cista Velika, Cista provo, Dobranje, Vranjic, Dugopolje, Omiš, Livno, sv. Križ – Split sa Provincijalkom, Mejaši – Split, mladi iz Druge gimnazije,  Pučišća – otok Brač, Sutivan- otok Brač, Žrnovnica , i  Pojišan – Split. Svi nazočni odabrali su izvlačenjem ime jednog misionara i misionarke uz “ zadatak “ moliti godinu dana  do slijedećeg  Adventskog susreta i izložbe.

Ova Jubilarna  Stadlerova godina bila nam je i motiv više da darujemo najbolje od sebe te budemo svjetlo i podrška svima koji trebaju našu pomoć. Mala iskrica može zapaliti svjetlo i rastjerati tamu pa je svaka dobra volja i doprinos mogao biti ugrađen u mozaik u ovaj kršćanski i evanđeoski projekt.

Članovi Društva PMI-a sa Pojišana sa s. Dolores bili su na usluzi  župljanima i svim posjetiteljima za vrijeme trajanja izložbe. Osjetilo se jedno lijepo zajedništvo i radost jer će ovo darivanje sa srcem siromasima u misijama, donijeti bar mali osmjeh i radost u njihovim srcima. Biti mala svijetlo sa toplim srcem za malu Isusovu braću predivan je osjećaj koji donosi  mir i blagoslov u naše živote.

Ljubica Caktaš  i Vesna Mamić , PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve