Svetkovina Blagovijesti u Dugopolju Srijeda, 29. 3. 2017.

Naša župska zajednica radosno je sudjelovala na Svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka u Euharistijskom slavlju, zahvalni Majci Mariji koja je pristala čovječanstvu biti darovateljica Spasitelja. Članovi Društva Prijatelja Malog Isusa koji aktivno djeluju u Dugopolju, na poseban način su obilježili blagdan, jer je Blagovijest zaštitnik Društva. 


Pripremali su se trodnevnicom moleći svaki dan Gospinu krunicu uz druge meditativne sadržaje nakon čega je slijedila sv. Misa koju je predslavio župnik don Ivan Ćubelić uz prigodnu propovijed.Na sam dan Blagovijesti za vrijeme sv. Mise, članice su obnovile svoja obećanja pripadnosti Društvu PMI-a. Obavljeno je i primanje nove članice Jase Tolušić, u pripravništvo po određenom obredu. Članice su sudjelovale u misnim čitanjima i pjevanju sa zborom i s. Eudoksijom. Župnik je u svojoj propovijedi , govoreći o Marijinom pristanku na anđelovu riječ, povezao velikodušni Marijin „ DA „ i naše odluke kad čujemo svakodnevni Božji poziv na vjerničko djelovanje. Istaknuo je i  našu zauzetost u karizmi Društva PMI-a.

 

Nakon slavlja u crkvi družili smo se kao radosna zajednica  u župnoj dvorani uz prigodni domjenak.

Dao Bog i naša nebeska Majka Marija po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera, da budemo  znak Božje ljubavi i milosrđa u našoj župi.

 Ljubica Caktaš,  animatorica PMI-a 

  Vijesti - Sve