Svjetski dan bolesnika proslavljen u domu sv. Rafaela sa PMI-a Utorak, 14. 2. 2023.

Dan bolesnika , zdrastvenog osoblja i svih koji im pomažu  lijepo je slavljen u mnogim župama , zajednicama, domovima i bolnicama. Mi Društvo Prijatelja Maloga Isusa sa splitskog Pojišana i sv. Križa  te marljivih naših župnih podupiratelja  ali  u ime svih  PMI iz provincije, posjetili smo štićenike sv. Rafaela u Solinu 12. veljače 2023. godine o kojima brinu sestre Služavke Maloga Isusa.


Ciljano smo birali ovaj dan kako je kazala pročelnica s. Dolores i gđa Zrinka Ančić, jer smo bili predhodni dan u Solinu na susretu donatora Inicijative 40 dana za život. Naime ovaj dan štićenica Alica, jedna od prvih koja je došla u ovaj Dom, slavila je svoj rođendan. Bilo je puno radosti, pjesme, igre njima na primjeren način, šaljivih priča i blagoslovne molitve. Razveselile su ih misijske krunice koje su im stigle iz Bolivije od misionara fra Ivice. Oni svaki dan mole zajedničku krunicu pa će sada moliti još više za misionare sa svojim čistim djetinjim srcem. Obećali su nam :“ Moliti ćemo za fra Ivicu Vrbić, don Antu Batarelo, sestre  Služavke na Haiti i sve gdje god da ima misionara, jer mi ne znamo koliko ih sve ima“. Danas kao i svaki put kad smo u posjeti i druženju s njima doživimo neizmjernu radost. Imamo osjećaj da oni svih nas uče što je bitno. Alica je kazala a puno njih ponovilo:“ Hvala vam za darove koje ste nam donijeli, ali nam je drago da ste vi došli“.  Lijepo je uvijek doživjeti s kojom strpljivošću i pažnjom sestre rade s njima. Jasno, po uzoru na Isusa kojem su život posvetile i na slugu Božjeg Josipa Stadlera. Neumorna s. Nada kao i druge sestre nisu krile radost za ovo lijepo druženje.

Gospodine umnoži novih duhovnih zvanja i članova Društva prijatelja Malog Isusa, neka budemo svijetlo ovom svijetu i sol zemlje. Svoj blagoslov prospi na nas,  naše obitelji i cijeli svijet.

 Zrinka Ančić, Pojišan – Split,  članica vrh.  uprave Društva PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve