U Gromiljaku održan humanitarni duhovni koncert „Imaj srce…“ Četvrtak, 24. 11. 2022.

U srijedu, 23. studenoga 2022.g. s početkom u 18 sati, u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku, održan je humanitarni duhovni koncert pod geslom „Imaj srce...“. Koncert i prodajnu izložbu u Kući Navještenja u Gromiljaku organizirale su sestre Služavke Maloga Isusa, Stadlerov dječji Egipat i Prijatelji Maloga Isusa s nakanom ohrabrenja djece i mladih u njihovu životu i školovanju.

Koncertu je prethodila Sveta Misa koju je predslavio župnik iz župe Rođenja BDM u Brestovskom fra Mirko Majdandžić u koncelebraciji župnika vlč. Ilije Karlovića i njegovog pastoralnog suradnika vlč. Mirka Ikića.

Na početku koncerta župnik vlč. Ilija srdačno je pozdravio sve i svima okupljenima zaželio dobrodošlicu u Gromiljak i radost što je crkva Imena Marijina ponovno domaćin koncerta.

Voditeljica programa sestra Nikolina Džavić, predstavila nadolazeće točke ove večeri. Jedna od njih bila je upoznavanje s likom i djelom sluge Božjega Josipa Stadlera čiji kratki životopis predstavila sestra Pia Pilić. Uslijedila je pozdravna riječ provincijske glavarice Sarajevske provincije, sestre M. Ana Marije Kesten koja se pozdravila sve nazočne i svima izrazila dobrodošlicu na humanitarni koncert i prodajnu izložbu. Odmah na početku zahvalila je gosp. Župniku vlč. Iliji što je velikodušno otvorio vrata župne crkve i omogućio da se i ove godine održi koncert u prekrasnoj crkvi Imena Marijina. Potom je pozdravila vrhovnu glavaricu Družbe sestru Mariju Banić koja je sa svojim savjetnicama sestrom Anđom Vranješ i sestrom Anđelinom Perić došla na koncert i svojom nazočnošću uzveličala ovaj godišnji događaj koji je posvećen djeci SDE.

Svojom nazočnošću koncert je uzveličao savjetnik Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury  medina Blanco kojeg je srdačno pozdravila provincijalka s. Ana Marija i izrazila mu iskrenu dobrodošlicu. Pozdravila je nazočnog veleposlanika Republike Hrvatske u BiH gosp. Ivana Sabolića i njegovu pratnju te im od srca zahvalila na dolasku na koncert i prodajnu izložbu. Riječ pozdrava i zahvale uputila je i gradonačelniku  grada Kiseljaka gosp. Mladenu Mišurić-Ramljak i zahvalila za nazočnost i dugogodišnju podršku koju pruža i sestrama u Kući Navještenja u Gromiljaku.

Na poseban način pozdravila je sestre Anumariju i Dariju Ramljak koje su bile posebne gošće humanitarnog koncerta namijenjenog za školovanje djece i mladih u Stadlerovom dječjem Egiptu. Nakon pozdravnih riječi sestre Provincijalke i njezine zahvale upućene svim sudionicima, gostima, dobročiniteljima i prijateljima, program je nastavljen koncertom duhovne glazbe kojom su se predstavile „Sestre Ramljak“ iz Međugorja. Svi nazočni su uživali u divnim pjesmama i glazbenim izvedbama sestara koje su dizale dušu u nebo.

Po završetku koncerta druženje je nastavljeno u samostanu sestara Služavki Maloga Isusa „Kuća Navještenja“ gdje su svi okupljeni imali prilike posjetiti prodajnu izložbu s raznovrsnim proizvodima  na štandovima koje su za njih pripremile sestre SMI iz raznih zajednica te članovi Prijatelja Malog Isusa. Uz posjetu izložbi svi gosti su imali priliku zadržati se i družiti sa sestrama i prijateljima uz toplo vino, čaj, kolačiće, rakiju i druge bosanske delicije. I ovaj put Stadlerovo srce je se radovalo jer je pronašlo mnogo dobrih ljudi koji su darovali dar svoga srca za njegove najveće prijatelje. Hvala svima! Do ponovnog susreta neka Živi mali Isus u srcima svih svoji prijatelja!

Viktorija Oršolić, kandidatica

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve