U spomen na + RUŽICU MARTINOVIĆ, Prijateljicu Maloga Isusa Četvrtak, 16. 2. 2023.

Dana 9. veljače 2023.  u vječnost se preselila naša draga dugogodišnja župljanka i Prijateljica Maloga Isusa, Ružica Martinović koja je svojim svjedočanstvom života zračila Boga koji je na kraju zemaljskog putovanja dočekao raširenih ruku. Njezina kći, Nina Martinović, koja je ujedno i animatorica u Društvu Prijatelja Maloga Isusa u Retkovcu bila je predana brizi oko mame te nam prenosi svoje iskustvo drage pokojnice.

Moja mama Ružica rođena je 4. studenog. 1940. godine u malenom Ličkom selu koje se zove Smiljansko Polje. Uvijek se ponosila jer je iz susjednog sela Žitnik bio Ante Starčević. Bila je blaga, strpljiva, ponizna. Nikada se nije uzdizala nad nikim. Pogled joj je uvijek bio uprt u nebo. Bila je ona koja je ulijevala nadu kada je nisam imala, koja me smirivala u danima moje nestrpljivosti… Moja mama je bila poštovana i voljena. Neizmjerno sam zahvalna Bogu što su članovi PMI-a: Marta, Mira, Ivanka i Ankica bile prisutne uz njeno mrtvo tijelo i molile; i tako na najljepši mogući način; onaj koji bi mama najviše voljela, ispraćale i opraštale se od moje Ruže hrvatske.

Bila je veliki štovatelj sv. Josipa; svaku srijedu molila je krunicu sv. Josipu, a Gospinu krunicu je molila svaki dan. Radio Marija i Laudato TV bili su joj u vrijeme bolesti mediji preko kojih je doživljavala zajedništvo vjernika. Bila je stup i uzdanica; bila je supruga i majka koja je nesebično, šutljivo podnosila svaki križ. Kroz 10 godina u  vrijeme bolesti supruga, moga oca Vinka, nije se nikada potužila. Draga Mama, hvala ti na svemu! Počivaj u miru!                  

Nina Martinović, animatorica PMI-a

Retkovec

*****************************************************************

9. veljače 2023. okrijepljena svetim sakramentima preminula je naša draga dugogodišnja Prijateljica Malog Isusa,  Ružica Martinović.

Živjela je u vrijeme kada nije bilo zgodno ispovijedati svoju vjeru. Ružica tome nije podlegla, svojim životom svjedočila je Trojedinoga Boga.

Ružicu su svi župljani poznavali po njenoj predanoj molitvi i radu, pomaganju potrebitima. Ružica je bila velika moliteljica. Svakodnevno je dolazila na svetu misu i pobožnosti prije svete mise, koje je predvodila sa ostalim župljanima. Ružica je dugi niz godina brinula o svom suprugu koji je zbog bolesti bio u kolicima. Nastojala je i njega dovoziti na svetu misu. Uvijek aktivna, nikada se nije štedjela ni u molitvi niti u radu. Kao dugogodišnji član Caritasa, DPMI-a uvijek je sudjelovala u svim akcijama, osobno pomagala korisnike Caritasa.

Bila je velika štovateljica Malog Isusa, sv. Josipa, Gospe Senstatske. 

Ružicu je krasila velika toplina, mirnoća, koja je bila plod njenog predanog duhovnog molitvenom života. U njenom društvu svatko se osjećao dobrodošao i voljen jer je ona u svakom bližnjem vidjela Onoga za koga je živjela. Kada se Ružica prije pet godina razboljela njeno mjesto u crkvi ostalo je prazno i svi koji su je znali nedostajala je njena blaga molitvena prisutnost. Ružica se uz pomoć svoje kćeri Nine radosno u trpljenju i molitvi nosila sa svojim tegobama vjerujući da Gospodin blagoslivlja njeno trpljenje. U velikoj vjeri i predanju prije smrtnog časa zazivala je ime Isusa, Marije i sv. Josipa. Mi vjerujemo da je Gospodin radosno primio svoju vjernu službenicu u svoje Kraljevstvo.

Počivala u miru Božjem, draga naša Ružice!

Mira Gabelica, animatorica PMI-a, Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve