U župi Prozor održana prodajna misijska izložba za Haiti Ponedjeljak, 26. 10. 2020.

U nedjelju 25. listopada 2020. godine, nakon svetih misa u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, upriličena je na trgu dr. Josipa Stadlera prodajna misijska izložba za Haiti. Misijsku izložbu su organizirali župnik preč. Marko Tomić, kapelan vlč. Josip Antukić, časne sestre Služavke Maloga Isusa koje djeluju u župi Prozor i Prijatelja Maloga Isusa. Ovu prodajnu misijsku izložbu je podržala i na njoj nazočila provincijska glavarica sestra Služavki Maloga Isusa sarajevske Provincije s. M. Ana Marija Kesten koja nije krila svoju radost i zahvalnost župniku, kapelanu, vjernicima župe Prozor, sestrama koje djeluju u toj župi i vanjskim suradnicima Družbe – Prijateljima Maloga Isusa.

Ponuda na misijskoj izložbi je bila velika. Na štandovima se moglo naći raznih domaći proizvodi: salate, raznih sokova, rezanaca, kolačića, te neizostavne ramske rakije, razne druge rukotvorine i starine. Ovom misijskom izložbom željelo se dati potporu misijskom djelovanju sestara Služavki Maloga Isusa na Haitiju.

U ovoj je župi cijeli mjesec listopad bio u znaku misijske animacije. Svatko se uključio i dao svoj doprinos. Djeca su kroz kateheze imala prilike čuti više o radu misionara i životu njihovih vršnjaka. U osnovnoj su školi sva djeca dobila misijske kasice u kojima će skupljati prilog za svoje vršnjake i te iste kasice donijeti na svetkovinu Bogojavljenja.

Na samu misijsku nedjelju svoja iskustva života i rada u misijama podijelio je sa župljanima župe Prozor domaći sin fra Ilija Barišić, koji djeluje u Kongu. Kako sam reče, za njega je bilo milosno i providonosno da na misijsku nedjelju bude u svojoj rodnoj župi. On je naime već četrdeset i osam godina misionar u Kongu, a ove je godine po prvi puta slavio misijsku nedjelju sa svojim župljanima.

Neka nam ova misijska akcija bude poticaj da u svakoj našoj župi misije i misionari imadnu otvorena vrata i srca za potrebe siromaha s kojima oni dijele komad kruha. Na svima nama je da molitvom pratimo rad misonara, da izmolimo misionarsko zvanje, te da budemo materijalna i duhovna podrška naših misionara i misionarki.

 

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve