U svemu zahvaljujmo! Petak, 23. 1. 2015.

U petak, 23. siječnja u Župi sv. Pavla u zagrebačkom naselju Retkovec nastavljena je duhovna priprava za proslavu župne svetkovine - Obraćenja sv. Pavla.


Prigodni molitveni program prije večernje sv. mise predvodili su Prijatelji Malog Isusa pod vodstvom s. Emanuele Pečnik.

Pod geslom „U svemu zahvaljujmo“ u duhu jubilarne godine koja će svečano biti otvorena na sam župni blagdan, u nedjelju, 25. siječnja, vjernici su se slušajući ulomke iz župne Spomenice te osluškujući poruke iz Pavlovih poslanica imali prilike prisjetiti 50-godišnje bremenite povijesti svoje župe te zahvaliti Bogu na svemu lijepom što su kao župna zajednica proživjeli kroz „zlatne godine“.

Zahvalili su i na 20 godina postojanja Prijatelja Malog Isusa u Crkvi i u župi, kao i za 125 godina postojanja Družbe Služavki Malog Isusa i 50 godina njihovog služenja u župi Retkovec.

Euharistijsko slavlje predvodio je Branimir Budinski, upravitelj župe Krista Kralja u Domaslovcu, ujedno prvi zaređeni svećenik iz retkovačke župe (2009. godine). U svojoj je propovijedi naglasak stavio na zadaću propovijedanja koju je Isus odabirući apostole predao i nama danas.

Na kraju misnog slavlja župnik Vinko Tomić je zahvalivši vlč. Branimiru, svoju zahvalu uputio i dječjem zboru Paulus koji je pjevao na sv. misi pod ravnanjem s. Emanuele Pečnik, te pozvao članove zbora i dječje skupine Prijatelja Malog Isusa da župnoj zajednici predstave neuobičajenu čestitku za veliki župni jubilej koju su sami izradili. „Sa svetim Pavlom Boga slavimo“ naziv je čestitke koja u tri glavna dijela prikazuje: obraćenje i misijsko djelovanje župnog zaštitnika sv. Pavla, povijest župe sv. Pavla kroz 50 prozorčića s najvažnijim datumima iz 50 godina postojanja župe, te djelovanje župe danas predstavljanjem svih aktivnih župnih skupina, s malim adresarom osnovnih podataka o župi te s omotnicom sa dječjim čestitkama župnoj zajednici povodom „zlatnog jubileja“.

Verica Kraš Villa

  Vijesti - Sve